In bucataria greceasca, tzatziki este un sos renumit din iaurt care vine amestecat cu legume, cel mai des cu castraveti.
Uneori in loc de iaurt folosesc smantana acra.
In aceasta reteta sfecla rosie este amestecata cu iaurt.
Sosul este ideal de servit cu diferite fripturi, sau simplu, alaturi de cartofi pai.
Ingrediente sos grecesc – Tzatziki cu sfecla rosie
- 2 sfecle rosii mici
- 300gr iaurt grecesc
- lamaie
- usturoi
- ulei masline
- marar
- sare
Mod de preparare
Fierbem sfeclele intregi in apa sarata, sunt gata cand furculita intra usor in ele; le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca. Le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare.
Presaram sfecla razuita cu sare, adaugam un catel de usturoi strivit, 1 lingura suc de lamaie si amestecam usor.
Adaugam o lingura ulei de masline, mararul, daca aveti proaspat atunci tocati 2-3 fire, daca folositi uscat atunci o lingura, adaugam iaurtul si amestecam pana la omogenizare.
Condimentam dupa gust cu sare si asezam la rece pentru cateva ore.