Vrei să faci un sos grecesc și nu știi cum? Încearcă această rețetă pentru tzatziki cu sfeclă roșie

0
361
Sos grecesc - Tzatziki cu sfecla rosie
Sos grecesc - Tzatziki cu sfecla rosie

In bucataria greceasca, tzatziki este un sos renumit din iaurt care vine amestecat cu legume, cel mai des cu castraveti. Uneori in loc de iaurt folosesc smantana acra. In aceasta reteta sfecla rosie este amestecata cu iaurt.

Sosul este ideal de servit cu diferite fripturi, sau simplu, alaturi de cartofi pai.

Ingrediente sos grecesc – Tzatziki cu sfecla rosie

  • 2 sfecle rosii mici
  • 300gr iaurt grecesc
  • lamaie
  • usturoi
  • ulei masline
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Fierbem sfeclele intregi in apa sarata, sunt gata cand furculita intra usor in ele; le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca. Le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare.

Presaram sfecla razuita cu sare, adaugam un catel de usturoi strivit, 1 lingura suc de lamaie si amestecam usor.

Adaugam o lingura ulei de masline, mararul, daca aveti proaspat atunci tocati 2-3 fire, daca folositi uscat atunci o lingura, adaugam iaurtul si amestecam pana la omogenizare.

Citește și:  Vezi cum poți găti supa de salată verde cu șuncă afumată și ouă întregi

Condimentam dupa gust cu sare si asezam la rece pentru cateva ore.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Sfeclele puse la fiert in apa sarata
2.Sfeclele puse la fiert in apa sarata
3.Sfeclele fierte lasate la racit
3.Sfeclele fierte lasate la racit
4.Curatam sfecla de coaja
4.Curatam sfecla de coaja
5.Sfeclele fierte si razuite
5.Sfeclele fierte si razuite
6.Condimentam cu sare
6.Condimentam cu sare
7.Stropim cu o lingura de suc de lamaie
7.Stropim cu o lingura de suc de lamaie
8.Adaugam usturoiul strivit
8.Adaugam usturoiul strivit
9.Adaugam o lingura de ulei de masline
9.Adaugam o lingura de ulei de masline
10.Adaugam marar tocat
10.Adaugam marar tocat
11.Adaugam iaurtul grecesc
11.Adaugam iaurtul grecesc
12.Condimentam cu sare dupa gust
12.Condimentam cu sare dupa gust
13.Amestecam pana la omogenizare
13.Amestecam pana la omogenizare
14.Asezam la rece pana la servire
14.Asezam la rece pana la servire
15.Tzatziki cu sfecla rosie
15.Tzatziki cu sfecla rosie
16.Sugestie de prezentare
16.Sugestie de prezentare
17.Sugestie de prezentare
17.Sugestie de prezentare
18.Sugestie de prezentare
18.Sugestie de prezentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.