Este una dintre supele mele preferate, este simpla, este condimentata doar cu sare si piper, primeste gustul bun de la legume, carnea este moale si fara grasimi, si bineinteles, punctul culminant sunt galustele… mari si pufoase si gustoase si mi se face pofta si daca vorbesc despre ele.
Ingrediente supa de pui cu galuste cu gris
- Carne de pui (2 pulpe intregi in acest caz)
- 3 morcovi
- 1 telina
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- un ou
- 4 linguri de gris
- o lingura de ulei
- varf de cutit bicarbonat
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam si curatam carnea de piele, intr-o oala o punem la fiert; spalam si curatam legumele.
In momentul in care fierbe varsam apa si mai spalam inca o data.
Repunem la fiert cu legumele curatate, condimentam cu sare si piper.
Intre timp pregatim aluatul pentru galuste si pana cand fierbe supa lasam aluatul in frigider.
Intr-un bol batem oul cu sarea apoi adaugam uleiul, bicarbonatul si grisul, amestecam bine.
Cand carnea si legumele sunt fierte strecuram supa, apoi cu o lingura formam galustele si le punem la fiert in supa; cand sunt gata scoatem si strecuram supa sa scapam de bucatile mici de galuste, carne si legume, servim supa calda, cu frunza de patrunjel maruntit.