Rețete culinareSalată de conopidă cu maioneză de casă - încearcă această rețetă gustoasă...

Salată de conopidă cu maioneză de casă – încearcă această rețetă gustoasă și cremoasă

DD

Este ideala pentru un aperitiv, dar e binevenit si in meniul de zi cu zi pentru o gustare sau o cina, impreuna cu rosii.

Ingrediente salata de conopida cu maioneza de casa

  • -1 conopida
  • -oua
  • -maioneza
  • -ulei
  • -cubulet de legume
  • -ceapa
  • -sare, piper

Mod de preparare

Spalam conopida, o curatam de frunze si o taiem in buchete cat mai egale.

Punem la fiert apa, cand incepe sa fiarba adaugam bucatile de conopida, condimentam cu sare, piper si un cubulet de legume.

Lasam sa fiarba 15-20 de minute pana ce se inmoaie si intra usor furculita in ea. Scoatem conopida din apa, o clatim cu apa rece si lasam sa se scurga.

Pana ce se fierb bucatile de conopida putem pregati maioneza: spargem un ou si separam galbenusul de albusul, avem nevoie doar de galbenus, adaugam langa o lingurita de mustar, amestecam bine si treptat adaugam uleiul.

Nu am dat cantitate exacta la maioneza, toata lumea face cat considera ca are nevoie. Pana ce se fierbe si se raceste bine conopida, putem lasa maioneza la rece.

Bucatile de conopida racite le tocam cu blenderul, cat mai marunt.

Curatam o ceapa si o razuim cu razatoarea mica, amestecam bine, adaugam treptat maioneza si condimentam dupa gust cu sare si piper (am folosit piper alb macinat, pentru ca piperul negru este prea vizibil si in salata cremoasa alba piperul alb se „ascunde” frumos).

Servim salata cu paine prajita si rosii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.