Imi plac foarte mult legumele si chiar pot sa spun ca aceasta este supa mea preferata.
Aici la noi, in nord – vestul tarii, aceasta supa e destul de raspandita si de iubita. De aceea, o pot recomanda cu incredere oricui e dispus sa incerce o supa revigoranta cu o aroma speciala.
Ingrediente supa de gulii cu morcovi
- ¼ de gulie sau o gulie mai mica
- 1 legatura de zarzavaturi noi
- 1 ceapa mica
- 1 rosie
- 200 ml smantana
- 2 linguri de faina
- sare, piper, delikat si boia
- 3 linguri de ulei
- 5 linguri de orez
- 200 ml lapte
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata morcovii si radacina de patrunjel si se taie rondele subtiri.
Gulia se curata de coaja si se razuieste pe razatoarea mare.
Se pune apa la fiert intr-o oala de 2 l si cand clocoteste apa se adauga ceapa si gulia razuite.
Se pune sare, delikat si piper si se lasa la fiert aprox 10 minute. Dupa aceea se adauga rosia, legumele taiate si orezul spalat.
Se mai lasa la fiert inca 10 minute. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga faina si se rumeneste usor.
Se ia de pe foc tigaia si se stinge cu smanatana, boia si lapte. Se ia de pe foc si oala cu supa si se toarna rantasul peste supa.
Se fierbe inca 5 minute dupa care se stinge focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Cand e rece supa se scoate rosia.