Nimic nu e mai rapid si mai usor de gatit decat aceasta reteta.
Una-doua se aseaza ingredientele pe grill si asteptam sa fie gata; intre timp se poate face si altceva, numai sa fim atenti la miros, sa nu se arda mancarea.
Ingrediente aripioare crocante de pui cu cartofi pe grill
- o tava aripioare de pui
- 500gr cartofi
- ulei de masline
- usturoi
- cub de legume
- sare, piper, boia
Mod de preparare
Aripioarele le spalam bine, si le punem la fiert in apa cat sa le acopere, punem si putin dintr-un cub de legume (nu trebuie sa fie fiert, doar sa schimba culoarea).
Intre timp curatam cartofii (daca se poate sa fie de aceeasi marime, sa fie gata impreuna) si ii putem pregati: taiem bucati mari de folie de aluminiu, asezam in mijloc cartofii, stropim cu putin ulei si condimentam cu sare si piper. Impachetam cartoful sa fie acoperit cu folie.
Scoatem aripioarele din apa, le condimentam pe ambele parti cu sare si piper si boia, masam bine condimentele cu mana ca sa fie bine acoperita fiecare aripioara; curatam usturoi si ori il feliem subtire ori il zdrobim si il asezam pe aripioare.
Asezam aripioarele si cartofii impachetati (cand incep cartofii sa devina moi pe gril putem sa desfacem putin folia sa devina in unele locuri crocanti) pe grill pentru aragaz si lasam pana cand aripioarele devin putin crocante si cartofii devin moi.