Am avut o data o conopida in frigider, care deja a inceput sa nu arate asa de frumos si repede am vrut sa o folosesc ca sa nu o arunc.
Atunci am gasit reteta, care intre timp a devenit vedeta in bucataria mea.
Ingrediente supa de conopida – reteta de post
- 1 conopida
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1-2 catei de usturoi
- 2 cartofi
- ulei
- cateva fire patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Desfacem conopida in buchete, morcovul il taiem in rondele; condimentam cu sare si piper si turnam peste 4 linguri de ulei, amestecam bine si dam la cuptor pentru 20 de minute.
In 2 linguri de ulei calim ceapa tocata marunt, dupa 1-2 minute adaugam usturoiul strivit; curatam cartofii si ii taiem in cubulete, ii adaugam in oala si turnam apa pentru supa.
Legumele din cuptor le adaugam in oala si mai lasam sa fiarba 15 minute.
Scoatem din supa bucatile de cartofi, cel mai usor e sa strecuram supa si sa o mixam cu blender pana devine piure.
Adaugam cartofii inapoi in supa si mai lasam sa dea cateva clocote, gustam daca mai este nevoie sa condimentam, adaugam patrunjelul tocat marunt.