Aceasta reteta de supa este nelipsita de pe masa duminica in casa parinteasca, mai ales cand sunt si eu acolo. Mama stie sa pregateasca asa de gustos incat asi manca zi si noapte 😛
Sper sa aduc pofta la fiecare si aceasta sa fie duminica pe masa!
Ingrediente pentru supa de carne cu taitei
- 1kg carne de porc cu os
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 patrunjel
- 1 telina
- 1 gulie
- 2-3buc foi de dafin
- sare, piper boabe
- taitei cu ou
Mai avem nevoie de o oala inalta
Mod de preparare
Spalam carnea sub robinet si asezam intr-o cratita cu apa rece. Intr-o oala punem aproximativ 3 L de apa la fiert.
Cand a dat in primul clocot, scoatem carnea din apa rece si adaugam in apa fierbinte, lasam cca 3 minute.
Se scurge de lichid si se spala din nou, avem nevoie de aceasta procedura pentru a obtine o supa cu o consistenta limpede si sa nu avem probleme mari cu spuma in continuare. Iarasi punem pe foc apa si cand a dat in clocot se adauga carnea si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic.
Important! apa trebuie sa acopere carnea!
Intre timp curatam legumele, taiem in bucati potrivite, ceapa o lasam intreaga. Adaugam langa carne legumele si condimente, piper boabe, foi de dafin si sarea.
Din cand in cand curatam supa de spuma daca este nevoie cu ajutorul unei linguri.
Supa e gata cand carnea este moale si se dezlipeste usor de os. Cand carnea a fiarta o scoatem intr-un vas, o lasam sa se raceasca cateva minute, inlaturam oasele si o taiem in bucati mari.
Scoatem si legumele. Zeama ramasa o filtram ca sa scapam de piper boabe si de bucati mici de carne si legume ramase.
Punem apa sarata la fiert pentru taitei, fierbem cat avem nevoie dupa instructiunile de pe ambalaj, filtram si adaugam in supa.
Servim cald aproape fierbinte presarat cu patrunjelul tocat marunt.