Acest fel de mancare este un preparat care se gateste de foarte multi ani, fiind importat din cultura asiatica. El este o garniture ideala pentru multe preparate din carne dar se poate servi si ca atare, in special in perioada de post.
Atunci cand nu avem mult timp sau cand nu stim ce sa gatim hranitor si rapid, pilaful de orez ne poate salva din incurcatura.
Este un preparat care se gateste foarte simplu si usor, dupa parerea mea este cel mai simplu preparat care poate fi gatit de catre orice persoana. Uneori mai adaug la el morcovi sau alte legume.
Azi l-am servit cu frunze de patrunjel verde tocat marunt si cu muraturi, fiind intr-o zi in care am tinut post.
Ingrediente pentru pilaful de orez:
- 200 grame orez
- 1 ceapa
- putin ulei pentru calit
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita delikat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 600 ml apa
Mod de preparare:
–se spala orezul bine in apa rece din 2-3 ape
–se curata si se spala bine ceapa
–se toaca ceapa marunt
–se caleste ceapa si condimentele
-dupa ce am calit ceapa si condimentele adaugam orezul, pe il calim putin
–se porneste cuptorul ca sa fie bine incins
–adaugam apa si il fierbem circa 30 minute
–este gata cand nu mai este apa deloc
Va doresc pofta buna!