Rețete culinarePilaf de orez - află rețeta simplă de mâncare de post potrivită...

Pilaf de orez – află rețeta simplă de mâncare de post potrivită și pentru fripturi

Acest fel de mancare este un preparat care se gateste de foarte multi ani, fiind importat din cultura asiatica. El este o garniture ideala pentru multe preparate din carne dar se poate servi si ca atare, in special in perioada de post.

Atunci cand nu avem mult timp sau cand nu stim ce sa gatim hranitor si rapid, pilaful de orez ne poate salva din incurcatura.

Este un preparat care se gateste foarte simplu si usor, dupa parerea mea este cel mai simplu preparat care poate fi gatit de catre orice persoana. Uneori mai adaug la el morcovi sau alte legume.

Azi l-am servit cu frunze de patrunjel verde tocat marunt si cu muraturi, fiind intr-o zi in care am tinut post.

Ingrediente pentru pilaful de orez:

  • 200 grame orez
  • 1 ceapa
  • putin ulei pentru calit
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita delikat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 600 ml apa

Mod de preparare:

se spala orezul bine in apa rece din 2-3 ape

se curata si se spala bine ceapa

se toaca ceapa marunt

se caleste ceapa si condimentele

-dupa ce am calit ceapa si condimentele adaugam orezul, pe il calim putin

se porneste cuptorul ca sa fie bine incins

adaugam apa si il fierbem circa 30 minute

este gata cand nu mai este apa deloc

Va doresc pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.