De cand ma stiu mi-a placut foarte mult maduva unsa pe paine si cu putina sare. De mult m-am pregatit sa fac o supa buna si mai ales sa ung maduva pe paine. Pentru cei care mai aveti nostalgii de cand erati mici, mai jos este reteta.
Ingrediente supa cu legume si os cu maduva
- – oase cu maduva (unul mare sau mai multe mai mici)
- – 4-5 morcovi
- – 1 patrunjel (radacina cu frunze cu tot)
- – o gulie
- – o ceapa
- – 2-3 litri de apa
Mod de preparare
Am spalat bine osul cu maduva (va recomand sa cumparati oase mai mici, care nu au si cartilajul pentru ca in cartilaj oricum nu este maduva).
Eu am mai gasit doar osul acesta mare la macelarie… daca nu m-am trezit devreme.
Se aseaza osul intr-o oala inalta si se acopera cu apa.
Se lasa la fiert pana cand se strange spuma de-asupra care se da jos, dupa din nou se lasa sa fiarba la foc mic.
Dupa ce am strans si a doua oara spuma de pe supa se adauga legumele, le puteti pune intregi sau maruntite. Eu le-am pus maruntite sa ma asigur ca toata lumea va manca sanatos.
Se mai fierbe supa 20-30 de minute (nu foarte mult pentru ca iese prea multa grasime din os atunci) si la sfarsit se condimenteaza cu sare si piper si se adauga patrunjelul proaspat maruntit.
In paralele se fierb teietei pentru supa si se adauga.
Osul cu maduva se scoate din supa si pe un tocator se bate usor pana cand iese toata maduva afara. Eu servesc maduva unsa pe paine cu putina sare. Atentie trebuie mancata foarte repede pana cand este calda.
Va doresc pofta buna!