Intr-una din zile m-am trezit ca imi vin musafiri, si cand m-am uitat prin frigider aveam o gramada de cas si rosii proaspete si frumoase de la bunica din gradina. Asa a luat viata urmatoarea reteta care a iesit delicioasa.
Ingrediente bruschete cu cas picant marinat
Casul marinat
- – 100gr cas
- – 1 ardei iute
- – 100ml ulei de masline
- – condimente: sare, busuioc, oregano
Pentru bruschete
- – 1-2 rosii
- – o ceapa rosie
- – 1-2 linguri ulei de masline
- – sare, busuioc
- – paine prajita
Mod de preparare
Am taiat casul bucatele si l-am pus intr-un borcan. Deasupra am pus ardeiul iute taiat felii si condimentele. Am turnat peste cas ulei de masline cat sa umple borcanul dupa care l-am inchis si l-am scuturat.
Nu e greu de facut iar cantitatile variaza in functie de marimea borcanului si cantitatea pe care vreti sa o preparati.
Eu am folosit cas de vaca dar sunt sigura ca iese super cu orice branza care nu e foarte faramicioasa.
Eu am pus un ardei iute cam puternic astfel ca mi-a iesit destul de picant casul insa s-a mancat tot repede.
Se maruntesc manual (nu cu tocatorul pentru ca le face prea marunte) rosiile si ceapa. Se amesteca cu uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si busuioc dupa gust. In paralel se prajeste painea (eu am prajit-o in cuptro insa la fel se poate si in toaster).
Se unge amestecul obtinut peste painea prajita si se serveste cu casul marinat.
Va recomand un pahar de vin langa si va asigur ca musafirii vor fi incantati.
Eu de atunci am repetat reteta de mai multe ori, chiar si la o cina simpla in familie.