Supele cu rantas intotdeauna depind de „bucatar” adica de noi cat de cremoasa sa fie, cu mai multa sau mai putina faina, smantana si lapte.
Aceasta varianta iese foarte cremoasa. Daca va place ideea si aveti pofta recomand sa incercati.
Ingrediente supa cremoasa cu varza si cartofi
- un sfert de varza (sau jumatate daca e micuta)
- 3 cartofi mari
- ulei
- 50 ml lapte
- 150 smantana
- sare, piper boabe, foi de dafin, boia, marar
Mod de preparare
Curatam cartofii si varza de primele frunze, taiem ambele in bucati mici. Intr-o oala adaugam varza si cartofii, condimentam cu sare, piper boabe si foi de dafin, turnam peste apa si punem la fiert.
Cand varza si cartofii sunt moi pregatim rantasul.
Intr-o craticioara pregatim rantasul: in uleiul incins adaugam 3 linguri de faina si 2 lingurite de boia, amestecam pana faina absorba uleiul si totul devine omogen. Adaugam rantasul in supa, amestecam pana se dizolva in supa.
Lasam sa fiarba 5 minute, dupa care dam focul la mic.
Smantana o dizolvam intr-un bol cu laptele si cateva polonice de supa fierbinte; turnam smantana in supa amestecand in acelasi timp. Gustam si condimentam daca este cazul.
Presaram cu mararul tocat fin si lasam inca 10 minute pe foc.