Supele crema sunt foarte usor de pregatit, daca avem acasa un blender/mixer vertical deja putem spune ca 50% din supa este gata.
Gama e foarte larga, aproape din orice legume se poate prepara o supa crema, varietatea depinde de restul ingredientelor folosite, de exemplu la acesta supa crema de morcovi am mai adaugat un mar si putin ghimbir razuit.
Ingrediente supa crema de morcovi cu ghimbir si crutoane
- 400 gr morcovi
- un mar mare
- o ceapa mica
- o lingurita ghimbir razuit
- 600ml supa de legume sau un cub Knorr
- sare, piper
- seminte de decor
Mod de preparare
Curatam morcovii si marul, taiem totul in bucati mici si punem la fiert aproximativ 20-30 de minute; intre timp razuim ghimbirul si adaugam la fiert.
Curatam ceapa si o taiem in bucati mici sau, si mai bine, o razuim si o calim un ulei incins.
Daca nu avem supa de legume la indemana, usor si rapid putem face din cubulete Knorr, dizolvam un cubulet in apa calduta si este gata.
Scoatem din apa morcovii si marul si pasam totul cu mixerul vertical pana devine crema; adaugam ceapa, condimentam cu sare si piper si turnam peste supa de legume. Daca e prea gros se poate adauga apa in plus.
Se serveste cu crutoane si seminte.
Crutoanele se poate cumpara din magazin, dar daca nu gasiti sau ati uitat, se pot prepara si acasa in felul urmator: cateva felii de paine le taiem in cubulete mici, incingem ulei intr-o tigaie; cand e incins bine adaugam cubuletele si miscam tigaia pana cand cubuletele devin aurii.