A sosit timpul salatelor…. e o afirmatie „falsa” in sensul ca in orice anotimp putem manca salate, dar sunt convinsa ca cel mai mult primavara-vara servim, fiindca legumele sunt proaspete, provin din tara noastra, unele chiar din gradina noastra.
Iata o salata colorata cu piept de pui si crutoane.
Ingrediente salata greceasca – cu piept de pui si crutoane
- piept de piu pe grill
- castravete
- rosii
- masline
- telemea
- crutoane
- otet balsamic
- sare
Mod de preparare
Feliem pieptul de pui, il batem putin cu ciocanul pentru carne, condimentam dupa gust ( eu am folosit sare, piper, boia de ardei dulce si felii subtiri de usturoi) si asezam feliile pe grill; in max. 20 de minute sunt gata.
Pana ce carnea este gata avem destul timp sa pregatim legumele; spalam si curatam unde este cazul si feliem in forma de cubulete, tot asa feliem si telemeaua.
Intr-un bol amestecam ingredientele, cand carnea este gata, tot asa o feliam in bucati mici.
Salata o condimentam dupa gust cu sare si otet balsamic, adaugam crutoanele si o putem servi ( crutoanele sunt cumparate , dar usor se pot prepara si acasa: taiem in cubulete cateva felii de paine, intr-o tigaia incingem o lingura de ulei, adaugam bucatile si miscam continuu tava ca sa se prajeasca bucatile pe fiecare parte).
Pofta buna!