Trebuie sa va spun adevarul, e prima data cand am incercat acesasta reteta si am ramas uimita…este foarte gustoasa.
Este usor de preparat insa puteti intampina niste greutati la formarea chiftelutelor inainte de a pune la prajit, dar merita efortul…
Ingrediente chiftelute de dovlecei cu morcovi
- 400gr dovlecel
- 250gr morcovi
- o ceapa medie
- 100gr telemea
- 2 oua
- 2 linguri faina
- sare,piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si radem prin razatoarea mare, il saram si il punem deoparte; curatam morcovii si ceapa si le dam prin razatoare impreuna cu telemeaua.
Cand am terminat razuitul, stoarcem dovlecelul de apa pe care o lasa; il punem intr-un castron si adaugam toate ingredientele.
Ca sa se lege mai bine compozitiile adaugam ouale si faina, condimentam cu putina sare si piper si pregatim tigaia cu uleiul.
Cand uleiul este bine incins, cu ajutorul unei linguri, punem chiftelele in ulei; le prajim pe ambele parti.
Se pot servi reci sau calde cu diferite sosuri sau cu salata.