Am tot incercat de-a lungul timpului mai multe retete de supa de cartofi. La final, preferata mea a ajuns sa fie supa crema de cartofi.
Asta pentru ca e foarte fina si gustoasa, chiar daca e o reteta simpla.
Ingrediente supa crema de cartofi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 linguri de smantana
- 1 lingurita de faina
- Sare, piper, boia, delikat
- 2 linguri de ulei
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata cartofii si se taie cubulete.
Se incinge ulei intr-o cratita , se adauga ceapa si se caleste bine. Peste ceapa se adauga cartofii si se adauga apa cat sa acopera bine cartofii.
Se adauga foile de dafin si se condimenteaza (sare, piper, boia, delikat).
Se fierbe la foc mediu pana cand cartofii sunt fierti bine. Supa se ia de pe foc si se paseaza cu blender pana se obtine o pasta omogena.
Se amesteca bine smantana cu faina apoi se adauga in supa si se amesteca bine. Daca supa e prea groasa se poate dilua cu putina apa.
Se pune supa inapoi pe foc si se mai fierbe 5 minute.
Pofta buna!