Supa de cartofi este o mancare usoara, fara carne , usor de gatit si foarte ieftina.
Daca se elimina smantana din rantas atunci poate fi folosita si ca mancare de post.
Ingrediente supa ardeleneasca de cartofi cu morcovi
- 1 morcov mare
- 6 cartofi
- verdeata de patrunjel
- 1 lingurita boia
- 1 lingura otet
- sare dupa gust
- 3 lingura de ulei
- 2 linguri de smantana
- 2 foi dafin
Mod de preparare
Se curata morcovii si se razuiesc, iar cartofii se taie in cuburi. Se pun la fiert in 3 litri de apa cu sare, dafin si putina verdeata de patrunjel. Dupa 30 de minute de fierbere se face rantasul si se adauga la supa.
Pentru rantas avem nevoie de o tigaie pentru ulei, in care adaugam faina , amesatecam si la final punem o lingurita rasa de boia. Amestecam si luam de pe foc, adaugam pe rand 3-4 polonice de supa si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase. Adaugam apoi rantasul la supa. Luam de la foc , adaugam patrunjel proaspat, maruntit si o lingura de otet.