Rețete culinareRețetă pentru a găti supă ardelenească de cartofi cu morcovi și răntaș...

Rețetă pentru a găti supă ardelenească de cartofi cu morcovi și răntaș cu smântână

Supa de cartofi este o mancare usoara, fara carne , usor de gatit si foarte ieftina.

Daca se elimina smantana din rantas atunci poate fi folosita si ca mancare de post.

Ingrediente supa ardeleneasca de cartofi cu morcovi

  • 1 morcov mare
  • 6 cartofi
  • verdeata de patrunjel
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura otet
  • sare dupa gust
  • 3 lingura de ulei
  • 2 linguri de smantana
  • 2 foi dafin

Mod de preparare

Se curata morcovii si se razuiesc, iar cartofii se taie in cuburi. Se pun la fiert in 3 litri de apa cu sare, dafin si putina verdeata de patrunjel. Dupa 30 de minute de fierbere se face rantasul si se adauga la supa.

Pentru rantas avem nevoie de o tigaie pentru ulei, in care adaugam faina , amesatecam si la final punem o lingurita rasa de boia. Amestecam si luam de pe foc, adaugam pe rand 3-4 polonice de supa si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase. Adaugam apoi rantasul la supa. Luam de la foc , adaugam patrunjel proaspat, maruntit si o lingura de otet.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.