Acest tip de cartofi sunt mai mult pentru iubitorii de jumeri, de slanina afumata; de asemenea pentru persoanele cu regim alimentar in loc de slanina se poate pune sunca iar in loc de untura se poate folosi unt.
Ingrediente cartofi crestati la cuptor, umpluti cu slanina feliata
- 6 cartofi potriviti
- 100 gr slanina afumata
- 1 lingura untura
- sare, piper si delicat
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si-i punem la stors pe un prosop.
Pozitionam cartoful pe orizontala si incepem sa-l taiem ca si cum am vrea sa-l taiem rondele dar nu mergem cu cutitul pana la capat, cand ajungem jos ne oprim.
Taiem feliile de slanina afumata foarte subtiri si le mai taiem odata in doua, nu avem nevoie de felii mari de slanina ci mici si subtiri.
In fiercare crestatura de cartof introducem cate o feliuta mica de slanina; dupa ce am terminat de umplut cartofii ii punem intr-o tava unsa cu untura si-i condimentam cu sare, piper si delicat.
Se pun cartofii la cuptor timp de 1 ora la 200 grade, din cand in cand tot vom uda cartofii cu untura din tava ,ca sa se rumeneasca.
Se servesc doar calzi cu muraturi, ceapa verde sau smantana.