Aceasta supica este mancarea preferata a fetitei mele si de aceea incerc sa o gatesc in fiecare weekend.
Este o supa sanatoasa, satioasa, care mai e si usor de gatit.
Eu am preparat galustele doar din galbenus de ou deoarece copiilor cu varsta sub 1 anisor nu le este indicat sa manance albus de ou si mancare cu sare.
In cazul in care copiii sunt mai mari de 1 anisor li se pot prepara galustele cu oul intreg si se mai poate adauga si putina sare.
Daca in aceasta supa se mai adauga si sare iar galustele se fac din tot oul este o supa foarte buna si pentru noi adultii.
Ingredientele pentru supa de galuste si pulpa de pui:
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 pulpa de pui dezosata sau piept de pui
Ingredientele pentru galuste:
- 1 galbenus de ou
- 8 grame unt
- un varf de lingurita de ulei
- 1-2 lingurite de gris
Mod de preparare:
–se curata si se spala morcovii si patrunjelul
-se dezoseaza pulpita de pui si se spala
–se pun la fiert impreuna legumele si pulpa de pui dezosata
–se spumeaza din cand in cand supa
-dupa ce morcovii, patrunjelul si pulpa de pui dezosata sunt fierte, se scot afara
-se pragatesc galustele astfel:
–se desparte albusul de galbenus
–se amesteca galbenusul cu untul si uleiul
-dupa ce s-a amestecat bine galbenusul cu untul si uleiul se adauga grisul in ploaie
-se amesteca bine galbenusul cu untul, uleiul si grisul
–compozitia de galuste este gata in momentul in care raman urme de furculita pe compozitie
–galustele se pun in supa de la zarzavat cu o lingurita bagata prima data in supa fierbinte
–galustele se lasa sa fiarba timp de 15 minute
Pofta buna va doresc!