Stiați că laptele și produsele lactate sunt bune pentru sănătatea câinelui?

0
824
Iedul si catel, Foto: pettywitter.blogspot.ro
Iedul si catel, Foto: pettywitter.blogspot.ro

Laptele este bogat in substante nutritive necesare organismului. Dupa cum bine se stie acest produs natural are proteine, minerale, carbohidrati, grasimi, acizi grasi, etc. Proteinele din lapte sunt foarte importante pentru sanatatea animalului. Acestea contin lizina, aminoacizi esentiali, triptofan, iar digestibilitatea lor este foarte mare, de aproximativ 95 %, depaseste pe cea a altor proteine (din carne, cereale si peste).

Atat pentru cainii tineri (pui) cat si pentru cei ajunsi la maturitatea sexuala, laptele este cel mai simplu aliment dar si cel mai necesar pentru cresterea si dezvoltarea acestora. Valoarea sa energetica este mare, iar continutul de grasime este in jur de 3,5%. Foarte important este continutul de acid linoleic din lapte, de acizi grasi ce se gasesc in numar mare si au rol esential in mentinerea sanatatii corpului. De asemenea laptele contine fosfatide si steroli, are proprietati antisclerotice, contribuie la metabolizarea grasimilor si prevenirea obezitatii si depunerii de grasime in exces in ficat.

Cele mai importante minerale din lapte sunt calciul si fosforul. Acestea sunt absorbite foarte bine in corp datorita proteinelor. De asemenea acest produs contine foarte multe micro si macroelemente, unele in cantitatea mai mare sau mai mica, dar toate cu efect benefic asupra corpului. Vitaminele din lapte si carbohidratii au un rol decisiv in mentinerea sanatatii. Laptele trebuie sa faca parte din dieta cainelui deoarece ajuta la normalizarea digestiei. De asemenea imbunatateste metabolismul si asigura nivelul de calciu in corp. Iaurtul, zerul si laptele batut sunt bune pentru caine, si pot fi utilizate in hrana sa zilnica. Chiar si branza de vaci sau casul ar trebui sa fie introduse in dieta, mai ales ca au un continut ridicat de proteine si calciu. Cu cat aceste produse sunt mai grase, cu atat ele au proteine mai multe in compozitia lor, iar nivelul de energie pe care il ofera este mai ridicat. La cateii mici, aceste produse sunt foarte recomandate pentru ca le da energie, ii ajuta in crestere si dezvoltare.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.