Specii de pești de acvariu extrem de populare – Trichogaster leeri

0
489
Specii de pești de acvariu - Trichogaster leeri, Foto: pozecuanimale.com
Specii de pești de acvariu - Trichogaster leeri, Foto: pozecuanimale.com

Trichogaster leeri este una din cele mai populare specii de acvariu din familia Anabantidae. Este de asemenea un pește de acvariu preferat de acvariști și are numele de gurami sidefiu. Ca specie, Trichogaster leeri provine din Thailanda, Malaya, Indonezia și are un colorit foarte frumos. Este o specie pașnică de aceea poate fi ținut în acvariu cu alte specii la fel de calme, ca de exemplu; Rosbora, Colisa, Macropodus, Puntius.

Peștele Trichogaster leeri este frecvent achiziționat de acvariști pentru că are un aspect foarte interesant, delicat, în nuanțe de culori vii. Preferă acvariile cu plante acvatice deoarece și în mediul său natural este un mare iubitor de ape stătătoare cu vegetație acvatică abundentă.

Are lungimea corpului de cel mult 8-12 cm și culorile sidefii. Masculul are coloritul mai impresionant decât al femelei, în plus el are înotătoarea dorsală mai mare și mai ascuțită la vârf, iar cea anală prezintă niște radii mai lungi ca niște țepi care se dezvoltă la vârsta adultă. Corpul masculului este portocaliu-roșiatic în nuanțe sidefii, iar de la cap spre coadă pe părțile laterale are câte o dungă de culoare închisă, chiar neagră. În perioada de reproducere coloritul masculului devine și mai intens, pare și mai atrăgător.

Citește și:  Câinele din rasa Husky Siberian - câinele inteligent cu o personalitate puternică

Acvariul trebuie să fie cam de 15-20 de litri, iar nivelul apei să fie de cel mult 30-35 cm. Temperatura apei trebuie să fie de 25-30 grade Celsius, pH-ul de 6,5-7,5, iar duritatea apei de 8-10 grade DG. În perioada de reproducere temperatura apei trebuie să fie mai mare, de 28-30 grade Celsius și menținută constantă. Masculul are obiceiul să sufle cu ajutorul gurii bule de aer astfel încât să formeze un cuib de spumă de aproximativ o palmă foarte aproape de suprafața apei. Apoi femela depune icrele în acest cuib, pe care masculul trebuie să le fecundeze. O singură femelă poate să depună un număr de 80-200 de icre, deci este destul de prolifică. Icrele sunt incubate timp de 24-26 de ore la temperatura apei de 29-30 grade Celsius, apoi apar alevinii care înoată liber în apă și se hrănesc cu infuzori și apoi cu zooplancton. Când cresc mari, dieta lor va fi ca și a adulților, alcătuită din larve de chironomus congelate sau vii, grindal, tubi, fulgi, mixuri, pelete de hrană uscată.

Video – Trichogaster leeri:

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.