Noi in Ardeal, obisnuim sa mancam dulce cu sarat. Da da, de multe ori in loc de muraturi servim carnea cu un sos dulce sau chiar cu un compot de prune.
Astfel ca impart cu voi si reteta de la deliciosul sos de visine.
Un sos dulce-acrisor, rapid si gustos!
Ingrediente sos de visine pentru fripturi
- 200g visine (eu am folosit visine congelate)
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de zahar
- 120ml apa
- un strop de sare
Mod de preparare
Pentru ca eu am folosit visine congelate, am pus visinele in putina apa ca sa se decongeleze mai repede.
Intre timp am preparat ingrosala: se adauga peste faina incet incet apa, amestecand continuu, ca sa nu se formeze gogoloase.
Trebuie sa obtinem o “pasta” omogena si destul de lichida. Daca mai este nevoie mai adaugat apa.
Se pun visinele la fiert in apa cat sa le acopere.
Dupa ce au dat deja in clocot se incorporeaza incet ingrosala, si se da din nou in clocot. Mai amestecam putin pana devine totul omogen si incepe sa se ingroase.
Sarea se poate adauga in ingrosala sau la sfarsit in sos.
In functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin zahar. Datorita combinatiei de zahar si visine va iesi o bunatate de sos dulce-acrisor.
Merge de minune cu o friptura de carne si cu pilaf ca si garnitura.
Sa aveti pofta mare!