Casă și grădinăSoluții eficiente de supraveghere video a casei și protejarea familiei

Soluții eficiente de supraveghere video a casei și protejarea familiei

Siguranța familiei este extraordinar de importantă. Când spunem aceasta ne referim la siguranța vieții dar și la siguranța proprietății familiei. Pentru a preveni furtul de bunuri și a supraveghea locuința se pot instala sisteme de camere analogice sau camere IP, acestea descurajează producerea infracțiunilor.

Cu ajutorul unor persoane autorizate în montarea unor sisteme de securitate se poate asigura protecția casei. Specialiștii oferă produse moderne și servicii de instalare a sistemelor de supraveghere video, a sistemelor de alarmă, a sistemelor de control acces și pontaj, de întreținere a sistemelor de securitate, de videointerfonie și multe altele.

De exemplu prin instalarea și întreținerea de videointerfoane ai posibilitatea de a rezolva o parte din problemele care țin de securitatea ta dar și a celor care locuiesc în aceeași clădire cu tine (ex. la firmă, bloc, instituții de învățământ și altele). Astfel de produse pot fi cu fir sau fără fir și pentru instalare trebuie respectate anumite condiții care țin de caracteristicile lor.

Cel mai indicat este modelul de videointerfon fără fir deoarece nu impune condiții speciale (ex. asigurarea distanței și alte detalii) necesare pentru instalarea într-o casă privată, echipamentele sale nu aduc nici o dificultate la montare în interiorul spațiului respectiv. Pe piață există o gamă variată de modele de sisteme de securitate a casei, din care trebuie alese produsele care sunt potrivite scopului dorit.

Din păcate în ziua de azi nu doar casele sunt vandalizate ci și mașinile. Acestea pot fi zgâriate din rea voință în locul unde sunt parcate, sau stropite cu substanțe care distrug vopseaua de pe caroserie. Pentru a putea vedea ce se întâmplă cu mașina în parcare sau pentru a identifica persoana care face astfel de infracțiuni se poate parca într-un loc luminat și în apropierea unor clădiri cu supraveghere video la exterior.

De asemenea este bine să montați un sistem de alarmă la mașină, să nu lăsați documente și obiecte de valoare în interiorul ei. Alarmele auto sunt de mai multe tipuri și oferă avantajul de a detecta orice încercare de apropiere de mașină (deschidere forțată a portierei, a capotei sau a portbagajului, spargerea parbrizului, a gemurilor sau a lunetei, zgârierea sau lovirea caroseriei, spargerea cauciucurilor, furtul de bunuri din interior) și pot avertiza acest lucru nedorit acustic sau optic.

Pentru siguranța casei trebuie instalat un sistem de alarmă care să fie eficient și de calitate. Puteți achiziționa și camere de supraveghere video pe care să le montați în interiorul dar și în exteriorul casei. Acestea se instalează ușor și ajută în monitorizarea casei și protejarea copiilor care sunt lăsați în grija unei bone (care poate nu respectă atribuțiile pentru care a fost angajată).

Deși pare greu de crezut, totuși au fost numeroase cazuri când bona a avut un comportament indiferent față de copii, o atitudine lipsită de responsabilitate, sau a acționat într-un mod răutăcios sau chiar agresiv față de aceștia. Cu ajutorul camerelor video se poate descoperi și furtul de bunuri produs de un hoț, sau chiar de o menajeră care a fost angajată pe încredere pentru menținerea curățeniei în casă.

Dacă locuiești la casă este indicat să ai o poartă cu acces automat, pe care o poți deschide și închide cu ajutorul unei comenzi date la un dispozitiv special (o telecomandă), fără a face niciun efort și fără a coborî din mașină sau a ieși din casă. Chiar și pentru garaj poți alege o ușă care poate fi accesată automat pentru ridicarea nivelului de siguranță.

Alte sfaturi utile și măsuri de securitate sunt: nu mergeți singuri atunci când aveți de transportat o sumă mare de bani; nu spuneți străinilor despre ziua când ați luat salariul și nu povestiți despre bunurile din casă; evitați să stați în apropierea persoanelor care par dubioase; dacă purtați bijuterii, genți scumpe, carduri de credit și alte obiecte de valoare este bine să vă feriți de hoții de buzunare; evitați locurile care nu sunt iluminate și cartierele sau zonele rău famate; nu aveți încredere în nimeni și nu dezvăluiți parolele pe care le folosiți (ex. la carduri, conturi, site-uri) și altor persoane.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.