Casă și grădinăSoluții creative de iluminat pentru interiorul și exteriorul casei

Soluții creative de iluminat pentru interiorul și exteriorul casei

În ziua de azi, oamenii aleg soluții creative de iluminat pentru a face casa să fie mai frumoasă și primitoare. Lumina difuză furnizată de benzile LED arată mult mai bine, comparativ cu lumina de la alte corpuri de iluminat cu becuri, care este mai aspră. Fii creativ cu benzile LED, poziționează-le în locuri strategice, pentru a evidenția frumusețea casei, la interior și exterior!

Navigare rapidă în articol:

 1. Soluții de iluminat în interiorul casei
 2. Soluții de iluminat în exteriorul casei

1. Soluții de iluminat în interiorul casei

Dacă ai ales benzile cu LED pentru a obține o lumină difuză în casă, ar trebui să ții cont de următoarele aspecte:

 • Nu le amplasa chiar la vedere, pentru că prin design-ul lor vor schimba decorul interior; cel mai bine este să le amplasezi în locuri mascate (cum ar fi în spatele unor piese de mobilier, sau al televizorului) astfel încât lumina lor să fie proiectată către o altă suprafață și atmosfera creată să fie magică
 • Instalează-le în profile speciale, realizate din aluminiu (care nu ruginesc în timp și sunt ușor de tăiat la dimensiunile potrivite), astfel încât ele să fie încastrate și să creeze un aspect mai plăcut în decorul de interior al locuinței; în acest mod ele se montează mult mai ușor, în linie dreaptă, decât în cazul în care sunt neîncastrate
 • Prin folosirea profilelor de aluminiu se disipă din căldura LED-urilor (care cu cât este mai mare, cu atât scade durata de viață a LED-urilor și luminozitatea lor în timp)
 • Pentru a menține un unghi uniform al benzii față de suprafața pe care ea se aplică, încearcă să îndoi banda la colțuri formând o buclă, aceasta fiind o opțiune simplă și utilă; de asemenea se pot folosi și anumiți conectori de colț la profilele de aluminiu, ce țin foarte bine benzile LED.

Soluții de iluminat în baie și bucătărie

Benzile LED sunt rezistente la apă, așa că pot fi folosite și în încăperi cu un nivel de umiditate ridicat, cum este baia sau bucătăria. Există trei tipuri de benzi cu protecție la umiditate și anume:

 • Benzi IP65 care au un strat siliconic ce protejează de praf și stropii de apă
 • Benzi IP67 care rezistă chiar și la scufundarea în apă, la 1 m, timp de 30 de minute
 • Benzi IP68 care pot fi scufundate în apă, până la 4 m, deci pot fi folosite și în acvarii sau piscine.
Citește și:  Conceptul DIY (Do It Yourself) aplicat locuinței dumneavoastră

Acestea se pot vedea pe bandă led link unde apar și benzi IP20, care nu au protecție la apă, dar au o bună flexibilitate.

Banda LED se poate poziționa în spatele oglinzii sau la dulăpiorul de deasupra chiuvetei. De asemenea, ea poate oferi o lumină suplimentară, dacă este amplasată pe tavan sau de-a lungul plintei de la pardoseală.

Alte locuri din casă unde se pot amplasa benzile LED

Există multe locuri din casă în care benzile LED se pot amplasa cu succes și chiar pot fi lăsate acolo permanent, nu doar pentru o perioadă limitată de timp. Iată câteva dintre acestea:

 • În jurul ramei unor tablouri sau a unor oglinzi decorative din casă
 • În spatele unor obiecte de artă care sunt poziționate pe pereți
 • În jurul unor piese de mobilier din cameră
 • În spatele boxelor sau al pianului, pentru că pot avea și mod de sincronizare muzică
 • În colțurile camerei, de-a lungul pereților, pentru a crea o atmosferă mult mai plăcută
 • Sub pat sau canapea, pentru o lumină difuză, plăcută în dormitor
 • În interiorul dulapurilor pentru a avea lumină atunci când vrei să cauți ceva pe rafturile acestora
 • În spatele unor panouri acustice folosite pentru izolarea fonică în locuință
 • Pe plintele de la parchet sau cornișele de tavan.

2. Soluții de iluminat în exteriorul casei

Benzile LED sunt soluții creative pentru iluminarea decorațiunilor exterioare casei, pentru scări, terase, tavane, balcoane, linii de acoperiș, etc. Cu ajutorul luminii difuze a LED-urilor, toate aceste elemente vor arăta cu siguranță mult mai bine, vor fi puse în evidență.

Dacă ai achiziționat deja o bandă LED pentru casa ta și ai la îndemână o priză de alimentare pe care vrei să o utilizezi, nu mai rămâne decât să verifici dacă ai toate componentele pachetului și să o instalezi. Pentru a avea lumină albă, poți achiziționa o bandă albă sau o bandă led rgb care are și un canal alb dedicat.

Dacă vrei să ai o bandă cu luminozitate mai mare, pe care să o utilizezi în exteriorul casei o perioadă îndelungată de timp, atunci ai nevoie de un produs care folosește o tensiune mai mare. Sursele de alimentare pot fi pentru benzi de 5V, 12V și 24V. Pentru benzile cu LED de 220V, este necesar și un redresor, care se va monta cu banda. Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât și culorile sunt mai precise și mai intense.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.