Imi aduc aminte ca snitelul era una din mancarurile mele preferate inca din copilarie, nu s-a schimbat nici in ziua de azi desigur, cum trece timpul si cum vedem si auzim diferite retete intotdeauna se reinnoieste reteta: cu piept de pui, de porc, de vitel, cu diferite umpluturi, in aluat, in pesmet – adica vienez, parizian etc.
Azi prezint un snitel crocant cu fulgi de porumb.
Ingrediente snitel crocant din carne de porc cu piure de cartofi (2 persoane)
- -4 felii de carne de porc
- -500 gr cartofi
- -1-2 oua (depinde de marime)
- -100gr faina
- -150gr fulgi de porumb
- -o lingura de unt
- -2 linguri lapte
Mod de preparare
Incepem cu cartofii, ii curatam de coaja si ii spalam bine. Taiem in bucati medii, punem intr-o cratita si turnam apa pana ce se acopera bine si ii punem la fiert.
Pana se fierb cartofii avem timp sa pregatim carnea. Feliile se bat bine pe ambele parti cu ciocanul pentru carne (daca nu vreti sa va murdariti cu bucati de carne sau cu zeama, bagati feliile de carne intr-o punguta). Condimentam cu sare si piper sau si cu alte condimente dupa gust.
Pregatim ouale, faina si fulgii de porumb. Batem ouale cu furculita, fulgii de porumb ii punem in mixer ca sa fie mai marunti si mai finuti, dar putem face si cu palma sau sa lasam in forma originala, sau sa fie si si (avem nevoie sa fie mai finut ca sa se acopere bine carnea).
Tavalim fiecare felie de carne prin faina apoi prin oul batut si in final in fulgi de porumb. Pasam usor suprafata snitelului ca sa adere fulgii cat mai bine. Prajim pe ambele parti in ulei incins abundent. Scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie pentru a drena uleiul de pe suprafata snitelului prajit.
Verificam cartofii, daca sunt moi, scurgem apa in care au fiert, adaugam untul si sarea, cu un pasator de cartofi sau un mixer maruntim bine, adaugam laptele si mixam pana nu mai are cocoloase si are o consistenta uniforma.
In final servim cu frunza proaspete de patrunjel maruntit.