De ceva timp mama a achizitionat un vas roman de lut, nu prea am inteles bucuria ei, era urias, greu si nu este asa de usorde manevrat cu el in cuptor DAR… cand am observat ce mancaruri gustoase si bune prepara in el fara nici un efort, am ramas uimita.
Daca aveti si voi un asemenea vas in casa recomand aceasta reteta, cine nu are sa cumpere pentru ca e o minune la casa omului.
Ingrediente costita de porc cu cartofi si sos de rosii, in vas roman
- 1 kg costita de porc
- 1kg cartofi
- 1 ceapa
- sare, piper
Ingrediente pentru sos
- 2-3 rosii
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
Mod de preparare
Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Curatam cartofii si ceapa, cartofii ii taiem in 4 bucati iar ceapa o maruntim bine. Pregatim vasul roman, adaugam ceapa maruntita, peste asezam bucatile de carne pe urma cartofii.
Preparam sosul: decojim rosiile si ceapa, curatam ardeii si ii taiem in bucati mari. Punem totul intr-un mixer, cand obtinem un sos condimentam cu sare si piper si turnam in vasul roman peste cartofi. Adaugam un pic de ulei si turnam apa aproape cat sa acopere.
Acoperim vasul si il punem in cuptorul preincalzit timp de 50-60 de minute, este gata cand furculita intra usor in carne, inainte de a scoate cartofii din cuptor, luam jos capacul si mai lasam 5-7 minute.