Timp liberPregătește-te de vacanță! – Află de ce merită să vizitezi Slănic Moldova

Pregătește-te de vacanță! – Află de ce merită să vizitezi Slănic Moldova

Stațiunea Slănic Moldova este situată la 70 km de Municipiul Bacău, la baza Muntelui Nemira, la altitudinea de 530 m. Supranumită „Perla Moldovei”, stațiunea impresionează prin peisajele de vis, create de Carpații Răsăriteni. Turiștii vin în această stațiune pentru avantajele oferite de natură, peisaje mirifice montane, izvoarele cu ape minerale, pârtia de schi Nemira, Sanatoriul Balnear Slănic Moldova, atracțiile turistice și oportunitățile de cazare.

Navigare rapidă în articol:

 1. Atracții turistice în stațiunea Slănic Moldova
 2. Sanatoriul Balnear Slănic Moldova
 3. Pârtia de schi Nemira, din Slănic Moldova
 4. Cazare în Slănic Moldova

Atracții turistice în stațiunea Slănic Moldova

Excursie la Slanic Moldova

În timpul călătoriei tale în stațiunea Slănic Moldova, vei avea parte de atracții turistice foarte frumoase. Există locuri deosebite ce merită să fie vizitate, care au un farmec deosebit, uneori imposibil de explicat.

Petrece la Slănic Moldova câteva zile de vacanță și vei vedea că efortul a meritat! Aici priveliștile sunt minunate, fiecare anotimp aduce schimbări rapide ale culorilor în peisaj. Ca turist te poți bucura de natură și în plus poți vizita și împrejurimile orașului, atracții turistice situate la distanțe care nu sunt foarte mari. Poți merge la:

 • Barajul „Poiana Uzului”
 • Mănăstirea Măgura și la Mănăstirea „Ștefan cel Mare”
 • Monumentul Eroilor de pe Măgura
 • Casa memorială „George Enescu” de la Tescani
 • Parcul Doftana și Mina Salina „Târgu Ocna”.

Parcul stațiunii

Un loc minunat este parcul stațiuni, în care poți face oricând o plimbare, pentru a te relaxa. În parc sunt atracții distractive pentru copii, copaci înalți, fântâni arteziene, un foișor, spații de joacă; aceștia cu siguranță nu se vor plictisi aici niciodată. Dacă te-ai săturat de drumeții, parcul este un loc unde te poți plimba în liniște, respirând aerul curat de munte, admirând turiștii și localnicii din oraș, care vin și ei aici pentru recreere.

Traseul „300 de scări”

Traseul 300 de scări„, se află în apropiere de muntele Dobru, pornește din zona izvoarelor cu ape minerale și revine în stațiune, prin zona Popasului. În apropierea se află și Cascada, în lungul Cheilor Slănicului, care se întind pe o distanță de 400 m. Cheile Slănicului sunt formate din roci de dimensiuni impresionante, iar o porțiune din ele, este reprezentată de cascadă.

Traseul „300 de scări” este numit și „Traseul 5” și este recomandat iubitorilor de drumeții, mai ales în sezonul cald. Drumul montan nu este foarte dificil, deși are câteva zone mai anevoioase, este perfect pentru drumeții și relaxare, în aer curat. Plimbarea durează cam 2 ore, poteca este prin pădure, uneori este mai ușoară, alteori puțin abruptă. De-a lungul traseului sunt panouri de informare, iar la podețul peste răul Slănic sunt montate balustrade.

Cazinoul Slănic Moldova

Ca turist, trebuie să vezi și Cazinoul Slănic Moldova, cunoscut și cu denumirea de „Cazinoul Regal”. Acest monument istoric, de valoare națională și universală, a fost construit pe vremea Regelui Carol I, de meșteri italieni. Planul a fost realizat de arhitectul George Sterian din Iași, împreună cu arhitectul Nicolae Ghica-Budești și H.Rick.

Panorama Slănic Moldova

Dacă ar fi să analizăm peisajele din jur, ar fi aproape de neconceput să descriem tot farmecul acestui pământ magic – Slănic Moldova. Vino aici cu familia și prietenii pentru a vedea cât este de frumos, pentru a te bucura cu adevărat de vacanță.

Iarna, aici nu există riscul unor alunecări de zăpadă, pentru că văile nu sunt foarte abrupte, iar culmile nu sunt deosebit de înalte. Totuși, ca turist nu trebuie să te aventurezi în zonele peste 1000 m, unde nu apar marcaje pentru trasee turistice. Pericolul alunecărilor de zăpadă apare de obicei în zonele cu pante înclinate, cu brâne acoperite cu zăpadă, la altitudini mai mari.

În Slănic Moldova poți admira peisaje de poveste create de masivele muntoase, împădurite îndeosebi cu brazi, molizi, carpeni și fagi. Culmile din jurul orașului au altitudini cuprinse între 800-1000 m. Poți admira vârful Chescheșul, Valea Doftanei, muntele Șandru Mare, care este înalt de 1639 m, muntele Pufu, de 936 m, spre nodul stațiunii. Aceste creste ale Carpaților Orientali ne oferă peisaje minunate, posibilitatea de a face fotografii de neuitat în orice anotimp al anului.

Aleea Izvoarelor

Stațiunea Slănic Moldova are 20 de izvoare cu ape minerale, care sunt unice în țară. Dintre acestea se remarcă:

 • Izvorul 1 care are apă ușor sulfuroasă, clorurată, sodică, bicarbonată, carbogazoasă, iodurată
 • Izvorul 1-bis cu apă slab borică, sulfuroasă, hipertonă, iodurată, bicarbonată, carbogazoasă
 • Izvorul 3 este cunoscut cu denumirea „Regele izvoarelor minerale” din stațiunea Slănic Moldova
 • Izvorul 5 care are apă feruginoasă, oligominerală, hipotonă, carbogazoasă
 • Izvorul 6 cu apă sodică, iodurată, hipertonă, bicarbonată
 • Izvorul 8 care are apă slab sulfuroasă, hipotonă, clorurată, bicarbonată, carbogazoasă.

Sanatoriul Balnear Slănic Moldova

Sanatoriul Balnear din Slanic Moldova

Persoanele care suferă de afecțiuni cronice diferite, au posibilitatea de a face la Sanatoriul Balnear Slănic Moldova diferite proceduri de vindecare:

 • Tratamente de recuperare, proceduri medicale cu ape minerale
 • Inhalațiile cu ape minerale și aerosoli
 • Hidroterapie, meloterapie, gimnastică medicală
 • Ionizări, electroterapie cu unde scurte, cu ultrasunete
 • Aplicații cu parafină, termoterapie cu ultraviolete, kineoterapie
 • Înot, sport terapeutic, băi cu apă minerală caldă și psihoterapie.

În stațiune sunt izvoarele de ape minerale bicarbonate și carbonate, care sunt puțin sulfuroase, sodice, clorate, hipo și hipertonice, au un conținut semnificativ de oligominerale.

Toate aceste tratamente ajută în cazuri de boli gastrice, boli duodenale, afecțiuni cardiovasculare, probleme hepatobiliare, boli reumatismale, afecțiuni respiratorii, probleme post-traumatice, circulatorii și multe altele. Tratamentele îmbunătățesc funcțiile întregului organism și chiar ajută în vindecarea unor tulburări de natură neurovegetativă. Ele sunt recomandate și în cazuri grave, la bolnavii cu suferințe cronice, cu incapacitate de muncă, sau cu anumite deficiențe.

Pârtia de schi Nemira, din Slănic Moldova

Partia de schi Slanic Moldova

Dacă ai un buget de vacanță destul de limitat, o idee bună ar fi să alegi pentru sezonul de iarnă o pârtie de schi într-o stațiune mai mică, cum este Slănic Moldova. Aceasta este o strategie fiabilă pentru economisirea banilor. Prin urmare, vino în această iarnă la pârtia de schi Nemira, dacă ești pasionat de sporturi de iarnă, mai ales de schiat.

Aici vin tot felul de oameni care iubesc sporturile de iarnă, chiar și cei care sunt schiori profesioniști. Ei apreciază faptul că în stațiune se pot distra, iar în plus pot face și tratamente vindecătoare cu ape minerale încălzite.

Pentru turiștii începători în ale schiatului, pârtia Nemira este locul perfect deoarece este ușoară, are multe facilități și un grad de atractivitate ridicat. Pârtia are traiectoria spre nord, lungimea de înclinare de 1.414 m, punctul de plecare de la 724,54 m și dispune de:

 • Instalație de iluminat pentru nocturnă
 • Instalație de transport pe cablu
 • Mașină de bătut zăpada și instalație de înzăpezit artificial
 • Serviciu de salvamont și parcare auto.

Cazare în Slănic Moldova

Cazare la Moldavia Best in Slanic Moldova

Dacă te-ai hotărât să mergi în vacanță la Slănic Moldova, nu mai rămâne decât să faci o rezervare pentru cazare. Desigur trebuie să ții cont că în acest sezon, în hotelurile și pensiunile din apropierea pârtiei de schi Nemira este mai aglomerat. Iubitorii de sporturi de iarnă probabil deja au făcut rezervări pentru perioada când se merge la schi.

Și totuși, unde este mai avantajos să te cazezi în Slănic Moldova? Unii ar spune că la hotel, alții la pensiuni. Îți sugeră să vezi oferta de cazare în Slănic Moldova la Moldovia Best pentru a te convinge că aceasta este cea mai bună, din multe puncte de vedere, comparativ cu alte opțiuni din această stațiune. Este la nivelul hotelurilor de lux, de 3-4 stele, are camere spațioase, cu baie proprie, bucătărie, spațiu pentru relaxare și servit masa, dormitoare cu pat matrimonial, loc de joaca pentru copii, terasa cu gratar dar și alte facilități. Vila Moldavia Best este dotata cu tot ceea ce este necesar pentru un sejur de vis in statiune Slanic Moldova.

În Slănic Moldova ai și alte variante de cazare: hoteluri, vile, cabane. Condițiile și prețurile de cazare diferă, în plus acestea sunt amplasate în zone mai mult sau mai puțin convenabile. Când alegi locul de cazare ține cont de toate aspectele, mai ales de condiții, nu da atenție doar la preț.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.