Acasă Timp liber Ski nautic – adrenalina la superlativ și unul dintre cele mai fascinante...

Ski nautic – adrenalina la superlativ și unul dintre cele mai fascinante sporturi de vară

0
737
Ski nautic Foto: phanganjetski.e-monsite.com
Ski nautic Foto: phanganjetski.e-monsite.com

Unul dintre cele mai fascinante sporturi de vara este, fara indoiala, ski-ul nautic. Cu o istorie impresionanta in spate, acest sport este practicat de persoane de toate varstele si este foarte dezvoltat chiar si pe teritoriul romanesc.

Ski nauticSki nautic – scurta istorie
Ski-ul nautic presupune folosirea unui echipament special, a unor ski-uri pentru apa pe care practicantul le incalta, acesta fiind tras cu ajutorul unei barci pe suprafata apei. Este unul dintre cele mai interesante sporturi acvatice, luand nastere in anul 1922, creatorul acestui sport fiinf Ralph Samuelson. Initial, acesta folosit doua placi pe post de ski-uri, a incercat chiar si ski-urile obisnuite, uramnd ca dupa cativa anis a construiasca primele ski-uri pentru apa. Popularitatea ski-ului nautic a crescut considerabil intr-un timp foarte scurt, avand in vedere ca reprezinta aventura la un grad foarte ridicat.

Ski-ul nautic a devenit un sport, un sport extrem apreciat in intreaga lume, avand un puternic caracter competitiv. Insa, daca doriti un hobby plin de adrenalina si dinamism, ski-ul nautic poate reprezenta metoda ideala de a va petrece vara.

Ski nautic – adrenalina si sanatate
Ski-ul nautic, ca oricare alta activitate de acest gen practicata ca hobby, are numeroase beneficii asupra orgnaismului.

La nivel fizic, ski-ul nautic va ajuta sa va antrenati toate grupele msuculare. Inainte de a practica aceasta activitate trebuie sa aveti o forma fizica buna pentru a va putea tine de cablul legat de barca si pentru a va putea mentine echilibrul la suprafata apei. De asemenea, echilibrul si capacitatea de coordonare vor fi imbunatatite.

Citește și:  Top 10 cele mai ciudate pasiuni din întrega lume, vezi ce au ales să facă acești oameni

Ski-ul nautic este o activitate relaxanta si plina de adrenalina pe care oricine o poate incerca. Skiul nautic
Este o activitate care va indeamna sa socializati. Va puteti inscrie in cluburile si in scolile dedicate acestui sport, una dintre cele mai importante scoli de ski nautic de pe teritoriul romanesc fiind la Snagov. Practic, in aceasta activitate sunt implicate trei persoane: conducatorul barcii, cel care practica sportul si un observator sau antrenor. Intre acestia trei trebuie sa existe o stransa legatura.

Zilele petrecute la mare nu vor mai fi plictisitoare daca veti practica o astfel de activitate. Puteti practica ski nautic impreuna cu toti prietenii.

Ski-ul nautic nu este hobby costisitor. Daca doriti sa luati in serios aceasta activitate va trebui sa va procurati propriul echipament.

Pericolele nu sunt nici ele de trecut cu vedere, asa ca viteza va fi adaptata nivelului de pregatire. De asemenea, este obligatoriu ca cel care practica aceasta activitate sa stie sa inoate deoarece ski-ul nautic se practica in zone cu apa adanca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.