Animale de companieColivia ideală pentru papagali, cum trebuie să fie aceasta și ce condiții...

Colivia ideală pentru papagali, cum trebuie să fie aceasta și ce condiții trebuie să îndeplinească?

Cum trebuie sa fie colivia ideala pentru papagali? In principal trebuie sa fie confortabila si spatioasa. Fiecare persoana care achizitioneaza un papagal isi pune o serie de intrebari la care vom raspunde in cele ce urmeaza:

Ce tip de colivie trebuie sa cumpar? In magazinele cu produse pentru animale de companie dar si acelea on-line sunt prezentate o mare varietate de colivii pentru astfel de pasari care difera prin marime, forma, dimensiune, colorit, tip de material din care este realizata, accesorii si pret. In functie de cat de mare este papagalul se alege si colivia. Cert este ca problema trebuie tratata cu multa seriozitate deoarece colivia va avea un impact important asupra calitatii vietii pasarii.

Tocmai de aceea colivia trebuie sa fie aleasa astfel incat papagalul sa aiba mult spatiu pentru a se misca si juca. De asemenea ea trebuie sa-i ofere suficient loc pentru a avea posibilitatea sa-si intinda aripile fara sa atinga peretii acesteia. Important este si forma coliviei, sa fie patrata sau dreptunghiulara. Indiferent de alegere pasarea trebuie sa aiba foarte mult loc, unde sa poata realiza un zbor scurt, pentru a se simti confortabil.

Care trebuie sa fie dimensiunea coliviei? Aceasta trebuie sa fie spatioasa, sa ofere pasarii mult loc in jurul ei. Marimea ei este in functie de specia de papagal care va sta in ea, mai mare sau de marime medie. Colivia trebuie sa aiba barele din otel inoxidabil sau pulbere de fier pentru ca sunt foarte usor de curatat si complet inofensive pentru pasare. Barele nu trebuie sa fie niciodata din zinc deoarece acest tip de metal poate provoca grave intoxicatii papagalului. De asemenea in interiorul adapostului cu bare trebuie sa existe loc pentru jucarii si pentru recipientele de apa si hrana (care trebuie sa fie din plastic dur sau inox).

Cum trebuie sa fie stinghiile din colivie? Cele mai bune stinghii sunt din ramurele naturale pentru ca au avantajul ca papagalul sa rupa cu ciocul bucatele din ele si astfel sa nu se plictiseasca. Cele mai indicate sunt crengutele din salcam, artar, nuc, arin, dud, stejar, soc, mar, castan, frasin, fag. Trebuie evitat lemnul care contine substante toxice.

colivie

Stinghiile trebuie sa fie de grosimi diferite si pozitionate la inaltimi diferite. Cele din comert trebuie sa nu fie din material abraziv. In mod regulat degetele papagalului trebuie verificate pentru a vedea daca materialul din care este realizata stinghia nu i-a afectat picioarele si daca nu-l doare.

Ce alte cerinte trebuie sa indeplineasca colivia ideala pentru papagali?

  • Sa aiba usa mare pentru ca pasarea sa poata fi scoasa foarte usor cu mana fara a o deranja.
  • Forma coliviei sa nu fie rotunda pentru ca ar putea dezorienta pasarea si astfel sa dezvolte anumite tulburari psihice grave.
  • In partea de jos colivia trebuie sa aiba sertarul ce se poate scoate, in care se aduna excrementele si astfel curatarea va fi mult mai usor de realizat. Deasupra sertarului colivia trebuie sa aiba o grila prin care sa cada resturile de seminte si excrementele si in acelasi timp sa fie un punct de sprijin pentru pasare in momentul in care aceasta coboara pe el. Ca si sertarul de care vorbeam mai sus si grila trebuie curatata de asemenea in momentul in care ea devine destul de murdara.
  • Nu trebuie sa lipseasca jucariile, scarile, inele care ii vor permite pasarii sa faca multe exercitii si sa nu se plictiseasca. Acestea trebuie sa fie sigure, sa nu fie realizate din materiale toxice cum este plumbul sau zincul.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.