Casă și grădinăSiliconul sanitar - un ajutor de nădejde cu numeroase avantaje

Siliconul sanitar – un ajutor de nădejde cu numeroase avantaje

In cadrul celor mai multe proiecte de interior, in special in cadrul celor DIY, siliconul sanitar joaca un rol foarte important.

Ce este acela?

Siliconul sanitar reprezinta cea mai sigura si eficienta metoda de prindere a anumitor componente specifice unei locuinte, avand mai multe utilizari. Acest tip de silicon este potrivit pentru mai multe suprafete, in special pentru cele caracterizate prin umeazeala excesiva, fiind ideal si pentru umplerea anumitor goluri care apar in regiunile de lucru din bucatarie si in zonele umede din baie.

Care sunt avantajele siliconului sanitar?

Siliconul sanitar este foarte accesibil atat din punctul de vedere al pretului, cat si din punctul de vedere al modului de utilizare, acest produs putand fi utilizat cu usurinta de catre oricine, cu ajutorul unui pistol pentru silicon.

Siliconul sanitar poate fi utilizat in numeroase proiecte, fiind rezistent in fata umiditatii si a mucegaiului, dar si in fata radiatiilor UV, asa ca acest tip de silicon poate fi utilizat pentru orice tip de spatiu.

Datorita fungicidelor pe care le contine, siliconul sanitar este ideal pentru fixarea bucatilor de ceramica, faianta sau gresie din zonele supuse umiditatii excesive deoarece siliconul nu va permite picaturilor de apa sa ramana intre rosturi si acestea vor fi curate si lipsite de bacterii pentru mai mult timp.

• De asemenea, siliconul sanitar poate fi curatat cu usurinta deoarece rezista in fata substantelor continute de produsele de curatare.

Nu in ultimul rand, siliconul are proprietatea de a se intari destul de rapid, in functie de grosimea stratului, dar si in functie de conditii (temperatura si umiditate). Chiar si dupa ce se usuca, siliconul sanitar isi mai pastreaza din elasticitate.

Exista dezavantaje?

Pe langa avantajele pe care le-am enumerat anterior, siliconul sanitar prezinta si o serie de dezavantaje.
– Nu este disponibil intr-o gama larga de culori (doar alb si transparent) si nici nu poate fi vopsit
– Nu este indicat sa se foloseasca pe suprafete precum sticla sau metalul coroziv si nici pe cauciuc
– Nu poate fi utilizat pe suprafete care se afla in permanenta sub apa
– Siliconul sanitar trebuie folosit cu mare grija pentru ca este iritant pentru piele si ochi.

Pentru ce si cum se foloseste corect siliconul sanitar?

Dupa cum am mentionat si in inceputul articolului, siliconul sanitar poate avea mai multe intrebuintari.
– Acesta poate fi folosit pentru rosturile dintre placile de gresie si faianta
– Siliconul sanitar este utilizat pentru a etansa chiuveta, cabina de dus sau cada, dar si in cadrul altor tipuri de instalatii sanitare
– Realizarea diverselor proiecte ce necesita fixarea mai multor elemente, fie din ceramica, fie din PVC.

Inainte de folosirea acestui produs, suprafata necesita o buna curatare pentru ca siliconul sa adere foarte bine. Temperatura din camera in care se lucreaza cu acest produs este si ea importanta, si este de preferat sa nu scada sub 5º C, dar nici sa nu depaseasca 35º C.

Este important ca, dupa aplicare, locul sa ramana uscat pentru aproximativ 9 ore, pentru a permite siliconului sa se usuce, lucru care se va intampla in aproximativ 24 de ore.
In cazul in care siliconul sanitar a atins alte suprafete, fie se va incerca indepartarea petelor cu spirt, fie cu ajutorul unei spatule. Folositi intotdeauna pistolul pentru tuburi de silicon pentru a nu avea surprize neplacute.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.