Dragoste și relațiiSfaturi pentru a trăi frumos, astfel încât să câștigi dragostea celor din...

Sfaturi pentru a trăi frumos, astfel încât să câștigi dragostea celor din jur

Sunt oameni care cred că nu au noroc în dragoste. Ei consideră că a dărui și a primi dragoste într-un mod sănătos și reciproc trebuie să fie ușor, perfect natural. Realitatea vieții arată că uneori asta este destul de complicat.

Orice om are obligația de a fi corect față de cei din jur, de a-i respecta, dar nu este obligat să iubească o persoană dacă nu simte asta, chiar dacă ea îl iubește. Cel care iubește ar trebui să facă în așa fel încât să câștige dragostea persoanei dragi. Cum ar putea face asta? În cele ce urmează puteți afla câteva sfaturi utile, de la specialiști în domeniul psihologiei.

Navigare rapidă în articol:

Sfaturi pentru a câștiga dragostea unei persoanei dragi

Oamenii au nevoie de dragoste, de iubire. Afecțiunea este pentru noi oamenii o nevoie umană primordială. Dorința de a fi iubit de cineva apare la fiecare om, asta este o certitudine. Ideal ar fi ca fiecare relație sau fiecare căsătorie să satisfacă nevoia de iubire și de intimitate.

Îndrăgostirea se conturează datorită mai multor factori, în urma observării unor amănunte care asamblează personalitatea unui om. Oamenii acționează din instinct și acesta nu este neînsemnat în crearea relațiilor. Oamenii au credința romantică a căutării sufletului pereche și fac din asta un scop în viață. Atunci când se îndrăgostesc, ei tind să creadă că și-au găsit sufletul pereche.

Sentimentul îndrăgostirii este doar temporar, el va satisface nevoia de afecțiune doar o perioadă de timp, la începutul relației. După ce trece acest sentiment, unul dintre parteneri poate ajunge să facă un fel de obsesie față de celălalt, dacă nevoia de iubire nu-i este satisfăcută.

Poți citi aici despre modul cum se comportă un bărbat îndrăgostit, care sunt semnele care arată că bărbatul te iubește cu adevărat.

În cuplu, fiecare partener trebuie să facă eforturi să câștige și să păstreze dragostea celuilalt. Dacă soțul simte că soția nu-l mai iubește, ar trebui să se întrebe de ce s-a întâmplat așa. Nimeni nu este obligat să iubească la nesfârșit o persoană dacă ea nu se mai comportă într-un mod afectuos, drăgăstos. Cel care simte că nu mai este iubit trebuie să se străduiască să-l atragă pe partener și să-i recâștige dragostea. În mod normal oamenii nu ar trebui să renunțe pur și simplu la iubire la primele probleme, ei ar trebui să se implice și să se străduiască să mențină iubirea.

„Dragoste cu sila nu se poate!”

Când o persoană nu te mai iubește și îți spune sau îți demonstrează asta în mod continuu, nu mai poți face nimic, nu o poți obliga să te iubească, „dragoste cu sila nu se poate„. Poți lupta însă să-i recâștigi iubirea, dar într-un mod demn, prin care să te faci iar apreciat, și nicidecum să te transformi într-un sclav sau cerșetor de afecțiune.

Iubirea cerșită nu este iubire!

Faptul că cerșești dragoste înseamnă o lipsă de respect pentru tine. Când ajungi să faci asta este clar că ai parte de o dragoste falsă. În plus, vei constata că nu te iubești suficient pe tine. Consecințele sunt următoarele: ajungi să trăiești o iubire neîmplinită, te victimizezi, simți că suferi și mai tare. Nicio persoană nu ar trebui să facă asta, pentru că nu va simți nici bucurie și nici fericire.

Când simți că cel pe care îl iubești nu te mai iubește și nu mai poți face nimic, ai stări de anxietate și suferi în sufletul tău. Cel mai bun lucru este să îți iei „la revedere” de la cel care nu îți mai acordă nicio atenție, sau care nu mai simte nimic pentru tine. După despărțire îți trebuie o perioadă de reculegere, pentru că întotdeauna dragostea are nevoie de reflexie, astfel vei putea depăși încet toate supărările.

Dragostea trebuie arătată zi de zi, nu trebuie cerșită. Dacă decizi să cerșești dragoste, te vei alege cu indiferență. Când într-o relație este dragoste puțină din partea partenerului sau iubirea a dispărut de tot, se instalează un dezechilibru în acea relație și se vede clar indiferența. Când vezi semne constante de dezinteres, este clar că fundația acestei relații este slabă. În cele din urmă, se ajunge la același deznodământ, lipsa de interes va distruge sentimentele de afecțiune.

Nu alerga după o persoană care este nehotărâtă!

Dacă o persoană nu este hotărâtă, dacă nu mai este sigură că te iubește, devine evazivă și retrasă. În acest caz trebuie să-i oferi spațiu. Dacă insiști, nu vei câștiga nimic, ba din contră vei primi opusul dragostei, care este indiferența, nu ura. Indiferența doare mai tare, ea apare când dragostea s-a pierdut. După cum spuneam, nu trebuie să alergi după o astfel de persoană oricât de mult o iubești, pentru că te vei alege cu dispreț din partea ei.

Dacă sentimentele celuilalt sunt neclare, dacă nici el nu știe dacă te iubește sau nu, ori așa îți spune, este clar că nu simte dragoste adevărată pentru tine. El va încerca în acest caz să se distanțeze, pentru ca să te elibereze și pe tine și pe el de relație, prin urmare nu te va încuraja să crezi în continuare în relație. Când se întâmplă asta, un lucru pe care nu trebuie să-l arăți este disperarea. Chiar dacă te simți așa, trebuie să-ți ascunzi disperarea pentru că aceasta va crea impresia lipsei stimei de sine și vei părea ca o persoană mai puțin valoroasă în ochii celuilalt.

Când ești disperat nu căuta să câștigi dragostea prin favoruri și cadouri. Acestea nu vor fi apreciate la adevărata lor valoare, vor fi percepute ca un mod de manipulare. Nu poți fi interesant pentru o persoană doar prin cadouri. În plus, dacă acestea nu sunt apreciate, vei simți că stima ta de sine a scăzut și mai mult, ceea ce te va face și mai puțin atractiv.

Nu mai critica!

Dacă vrei să ai o căsătorie fericită nu mai critica. Critica nu este bună, dar nici ironia, bârfa și cinismul. Toate acestea au vibrații joase și nu fac bine, sunt defecte. Prin aplicarea lor se deteriorează treptat relația de dragoste. Persoanele căsătorite trebuie să facă eforturi să-și îmbunătățească relația de dragoste, fără a apela la acel obicei de a critica.

Niciunul dintre cei doi din cuplu nu trebuie să-și impună voința personală în mod insistent asupra celuilalt. Dacă face asta, acea persoană va pune în pericol relația lor de iubire și de căsătorie. Este important ca ambii să evolueze și astfel fiecare să descopere la celălalt ceva nou, ceva de admirat. Cei doi nu trebuie să înceteze niciodată să crească, în sensul să acumuleze cunoștințe, să evolueze.

Află care sunt principalele reguli pentru a câștiga inima unei femei.

Care sunt calitățile care atrag dragostea unei persoane?

Când vine vorba de calități, contează în primul rând personalitatea. Cu siguranță vei fi iubit pentru ceea ce ești, pentru calitățile tale. Prin urmare aici trebuie să fii atent, să evoluezi, să devii tot mai bun și mai bun. Trebuie să te iubești pe tine, să ai griă de tine, să fii încrezător și asta se va vedea în atitudinea ta.

Trebuie să dezvolți în tine anumite calități prin care să atragi dragostea. Ideea este să-ți dezvolți personalitatea. Psihologii consideră că puterea unei personalității plăcute atrage dragostea. Trebuie să ai încredere în tine, să fii mândru de tine, să te dezvolți, să ai calități care să fie apreciate de persoana care vrei să te iubească. Aici ne referim la atitudine, aspect exterior, frumusețe interioară și altele.

Calitățile interioare contează foarte mult într-o relație. Dacă acestea nu există cu siguranță nu vei fi iubit. Nimeni nu-și dorește o persoană care este „goală în interior”. Într-o relație ajungi să descoperi caracterul celeilalte persoane și să analizezi cum se comportă cu alți oameni, cum tratează persoanele în vârstă, sau mai tinere, familia, rudele, colegii, prietenii. Astfel poți afla dacă este sociabilă, perseverentă, dacă are curaj, dar și alte calități pe care le prețuim noi în general la oameni.

Tot ce faci pentru tine pentru a deveni un om care merită să fie apreciat, trebuie să faci cât mai bine, pentru că ceea ce faci cu superficialitate nu este apreciat.

Trebuie să ai personalitate, dar aici nu ne referim la acea personalitate ieftină care nu este apreciată, ci la o personalitate plăcută, care nu stresează.

Poți câștiga dragostea doar dacă este acea scânteie de dragoste, nu prin sacrificii!

Asta înseamnă că dragostea trebuie să existe, să o câștigi. Inițial relația începe de la o simplă atracție. Apoi ceea ce te impresionează mai mult decât atracția este respectul de care dă dovadă. Această calitate te atrage mai mult la o persoană decât simpla atracție fizică.

În niciun caz nu vei putea câștiga inima cuiva prin faptele pe care le faci – multă muncă, servicii, cadouri, favoruri, etc. Dacă te transformi în sluga cuiva nu vei primi dragoste, cel mult vei avea parte de milă și compasiune. Pentru a-i câștiga dragostea trebuie să-i arăți că ai calități, să te aprecieze pentru ceea ce ești tu și nu pentru ceea ce faci.

Soția care muncește prea mult, nu va fi iubită mai mult de partener. Ea trebuie să înțeleagă că nu asta îl face pe soț să o iubească, ci felul cum arată, cum îl atrage, cum se poartă față de el. Dacă ea vine de la job și își varsă toți nervii acasă, în timp va pierde cu siguranță dragostea lui. Acest lucru este greșit, nimeni nu merită să-ți suporte nervii pe care i-ai acumulat la job.

Dacă te sacrifici, vei scădea în ochii celorlalți, vei atrage sentimente de milă și nu sentimente de dragoste. Să nu-ți imaginezi că atunci când faci totul pentru cei din jur eforturi și sacrificii, ei te vor iubi mai mult. Nu poți cumpăra dragostea cu sacrificii, sau prin ceea ce faci pentru ceilalți!

Egoismul, un defect care ucide dragostea!

Nu uita că un om egoist va fi evitat de oameni și nicidecum iubit. Dacă ești un om egoist trebuie să te schimbi, pentru că nu poți fi iubit dacă nu dăruiești dragoste. Sunt oameni care doar cred că se sacrifică pentru alții, cred că fac multe pentru alții, dar în realitate ei sunt egoiști și nu fac aproape nimic. Cei care procedează așa sunt de fapt egoiști.

Un om egoist nu-și ascultă partenera, nu are răbdare cu ea, se plictisește repede când ea spune ceva, nu observă nimic din ceea ce este legat de interesele ei, nici nu-l preocupă problemele acesteia, se gândește mereu doar la el, vorbește doar despre el, ceea ce îl interesează.

Dacă ești în relație cu o persoană egoistă, din păcate este posibil ca această relație să nu meargă. Când ai sentimente de îndrăgostire nu vezi exact cum este persoana de care te-ai îndrăgostit, mintea ta nu vede clar defectele ei. Când ajungi să constați că iubești un om egoist, îți dai seama că ai greșit, modul lui de a fi face ca sentimentele tale să scadă.

Evită să devii prea altruist!

Dragostea se câștigă prin personalitate plăcută, prin demnitate, nu prin sacrificii. Cei care au parte de parteneri altruiști sau care se sacrifică, pot avea pentru ei sentimente de milă și este posibil să profite de astfel de persoane. Deși se complac așa, asta nu este dragoste adevărată, iar altruismul este din acest punct de vedere nesănătos pentru că duce la sacrificiul continuu de sine, ceea ce afectează și starea de sănătate.

Acest sentiment de dragoste pe care îl dorim toți nu se poate cumpăra prin sacrificii. Nu vei câștiga dragostea prin ceea ce faci, ci prin ceea ce ești.

Este bine să faci lucruri dar să le faci în mod constructiv pentru relație, eventual împreună cu partenerul. Treburile (gătit, curățenie, cumpărături și alele) se fac împreună, nu separat. Dragostea în sine este un motiv bun pentru a face lucruri împreună.

Trăiește propria viață!

Acest lucru este deosebit de important într-o relație. Dacă ai capacitatea de a te iubi, de a te pune pe primul plan și de a-ți trăi propria viață, vei apărea în ochii altora ca un om mai complet. Asta înseamnă că știi să te iubești, să ai grijă de tine, să evoluezi, etc. Toate astea te vor face să fii un om frumos și să câștigi mai mult apreciere pentru ceea ce ești, astfel vei câștiga mai multă iubire.

Pentru a câștiga dragostea cuiva trebuie mai întâi să te iubești pe tine, să acționezi asupra ta. Ideea este să te apreciezi foarte mult, să ai multă grijă de tine, să arăți impecabil. Apoi trebuie să ai o atitudine plăcută, să te adresezi într-un mod frumos persoanei respective, cu dragoste, fără să o sufoci. Trebuie să-i câștigi iubirea într-un mod care vine de la sine, fără a forța lucrurile.

Dacă ești căsătorită și observi că relația ta față de partener s-a deteriorat trebuie să descoperi cauza care a dus la asta. Nu uita că în căsătorie este nevoie de efort pentru a-ți menține relația de dragoste. A fi căsătorită nu înseamnă că dragostea este ca și asigurată. Trebuie să-ți impresionezi partenerul și să continui să păstrezi focul dragostei, este foarte important să-l pui pe primul plan, înainte de prieteni, de job, de părinți, rude, etc.

Anumite vicii – alcoolul, drogurile, jocurile de noroc și altele – duc la distrugerea relației. Toate acestea necesită deseori ajutor profesional. Dacă nu sunt eliminate, căsătoria sau relația de dragoste se va termina.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Sacrificiul nu ar trebui sa fie prezent in nici o relatie, indiferent ca este vorba de un cuplu sau in relatia parinte-copil.
    Mai mult, sacrificiul nu este si nu a fost niciodata modul in care ii faci pe ceilalti sa te aprecieze … inca nu am auzit pe nimeni sa spuna „s-a sacrificat pentru mine/copil si d-asta il/o iubesc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.