Casă și grădinăSfaturi pentru a scăpa de depunerile de calcar din întreaga casă

Sfaturi pentru a scăpa de depunerile de calcar din întreaga casă

Calcarul este una dintre probleme care dau adevarate batai de cap atunci cand vine vorba de curatenie, deoarece acesta afecteaza mai multe obiecte din locuinta dumneavoastra, printre care si unul foarte important – masina de spalat. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta cateva sfaturi pentru a scapa de calcar.

Aparitia calcarului este inevitabila deoarece aceasta este o piatra naturala sedimentara, folosita foarte frecvent in industria constructiilor. Fiind o roca poroasa, calcarul absoarbe rapid lichidele, de aceea, in interiorul locuintei, calcarul isi va face aparitia in zonele caracterizate prin umezeala excesiva, elementele baii si ale bucatariei fiind cele mai predispuse la aparitia calcarului. Este indicat ca suprafetele pe care apa sare foarte des sa fie frecvent sterse pentru a evita formarea calcarului. Cu toate acestea, in unele locuri acest lucru este imposibil.

Calcarul apare cel mai des si distruge prin prezenta sa robinetii. Atunci cand observati ca bateriile incep sa prezinte depuneri de calcar, este important sa actionati rapid si sa indepartati depunerile fie prin solutii pe care le gasiti in comert, fie prin solutii naturale. Dintre cele din urma zeama de lamaie este foarte indicata. Stoarceti zeama unei lamai intr-un recipient dupa care inmuiati o carpa si stergeti foarte bine suprafetele afectate de calcar, lasand sa actioneze timp de cateva minute. Dupa aceea, clatiti si stergeti intreaga baterie cu o carpa uscata. De asemenea, puteti crea o pasta din apa calduta si o lingura de bicarbonat de sodiu pentru a sterge usor locurile afectate

Para dusului este si ea frecvent atacata de inamicul care poarta numele de calcar si daca observati ca dusul dumneavoastra nu mai da randament, incercati sa inlaturati calcarul depus pe micile orificii de eliberare a apei. Cea mai indicata solutie este folosirea otetului. Introduceti para intr-un recipient in care ati turnat otet alb si lasati-l sa actioneze timp de cateva ore.

Chiuveta, cada, cabina de dus si vasul de toaleta, intr-un cuvant toate obiectele sanitare, cad si ele in prada nemilosului calcar. Tot cu lamaie, otet alb, bicarbonat de sodiu sau solutiile destinate indepartarii calcarului puteti lupta impotriva acestuia. Chiar daca par sa actioneze cu succes impotriva calcarului, cele din urma solutii pot distruge intr-o oarecare masura si obiectele sanitare, de aceea este mai indicat sa fie folosite metodele traditionale.

Faianta si gresia din jurul chiuvetei sau cazii pot prezenta mici depuneri de calcar care pot fi usor indepartate daca stergeti foarte bine locul cu o carpa inmuiata in suc de lamaie.

Calcarul apare frecvent si in interiorul paharelor, al canilor si chiar al farfuriilor daca acestea nu sunt bine scurse si stoarse. Pentru a scapa de calcarul din pahare si cani, turnati apa rece in acestea si adaugati doua linguri de otet, lansand sa actioneze 20 – 30 de minute. Tot pentru a elimina calcarul de pe vesela puteti folosi sare grunjoasa in combinatie cu suc de lamaie.

Pe langa obiectele de uz casnic enumerate anterior si oalele si toate recipientele folosite pentru incalzit au de suferit din cauza calcarului. Pentru a scapa de aceasta problema, fierbeti otet alb in toate aceste recipiente.

Atat masina de spalat vase, cat si masina de spalat rufe, pot avea de suferit din cauza calcarului. De aceea, este indicat ca la fiecare spalare sa folositi, alaturi de detergent, si un produs special destinat indepartarii depunerilor de calcar. De asemenea, la o anumita perioada de timp, varsati in cuva goala a masinii de spalat 1-2 litri de otet alb si porniti un ciclu de 40º C. Aceasta procedura va curata intreaga instalatie a masinii de spalat. Specialistii recomanda sa folositi ciclurile de spalare la 60º C mai rar deoarece temperaturile ridicate favorizeaza aparitia si depunerea calcarului.

Fierul de calcat cu aburi poate suferi si el din cauza calcarului care se depune pe talpa acestuia, impiedicand calcatul sau chiar afectand tesaturile. Pentru a scapa de aceasta problema, fie stergeti foarte bine talpa fierului de calcat, fie turnati otet alb in locul apei distilate si porniti fierul de calcat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.