Sfaturi de pregătire a meniului pentru masa de Revelion

0
2393
Masa de Anul Nou

Frumusețea în casă, de Anul Nou, este dată de echilibru. Pentru a crea o atmosferă deosebită trebuie să ții cont de simetria culorilor, indiferent că este vorba despre decorațiuni sau de aranjarea antreurilor și preparatelor culinare pentru masă în seara de Revelion.

Anul Nou vine în pași repezi, de aceea pregătirile trebuie făcute din timp. Invită-ți pritenii și rudele încă de pe acum și stabilește tot ce trebuie să cumperi pentru a avea un adevărat festin la cumpăna dintre ani! Alege cu atenție meniurile, deserturile, pentru a-ți răsfăța invitații cu mâncăruri gustoase, aromate, picante și băuturi fine, de calitate.

Iată cum trebuie să fie atmosfera Revelionului! Cele mai ingenioase meniuri:

Aperitivele festive de Revelion

aperitive din creveți, brânză și avocado

Pregătește tot felul de aperitive gustoase pentru a le pune pe masă, pe platouri asortate, dreptunghiulare, rotunde, argintii. Folosește culori aprinse, de roșu, albastru, argintiu și auriu, șervețele decorative, dar și multă sticlărie, pentru a da mai multă lumină și strălucire în această noapte, la cumpăna dintre ani.

Platou cu mezeluri, mozzarela, măsline

De Sărbători poți realiza tot felul de aperitive interesante: aperitive din creveți și avocado, ouă scoțiene, aperitive din cașcaval, pătrunjel și grisine, rulouri cu bacon și prune uscate, frigărui din carne de porc, frigărui din midii pane, pârjoluțe, ouă umplute cu ton și maioneză, croissant cu brânză, platou cu mozzarela, măsline și mezeuri, etc.

Preparatele tradiționale românești

Acestea sunt nelipsite de pe masa de Sărbători. Nu ai cum să reziști unui platou cu tot felul de bunătăți din carne de porc, cu lebăr, chișcă, cârnați, tobă, pastramă și slănină afumată!

Nu mai spun de gustoasa piftie de porc care se face și de Crăciun sau de alte preparate care îți lasă gura apă. La astfel de bunătăți se recomandă și o băutură naturală, cum este țuica de prune și vinul roșu sau alb.

Deserturi de Anul Nou

Cele mai bune sunt deserturile ușor digerabile. Fursecurile sunt o încântare pe masa festivă de Anul Nou. Ele pot fi așezate pe platouri elegante sau pot fi servite în borcane mari din sticlă, deosebit de interesante. Un astfel de borcan cu fursecuri și bomboane va arăta foarte bine pe masă, în atmosfera de Anul Nou.

De asemenea pentru Revelion este recomandată prăjitura televizor, prăjitura cu afine sau cu vișine, prăjitura cu jeleu de mure, prăjitura snickers cu nucă și caramel, prăjitura Albă ca zăpada, negresa, prăjitura krantz cu nucă, prăjitura cu dulceață și foi de napolitană, prăjitura cu biscuiți, cremă caramel și ciocolată, prăjitura cu nucă în formă de semilună și altele.

Tort din ciocolată

Crema de zahăr ars și tortul din frișcă sau ciocolată reprezintă de asemenea deserturi perfecte pentru masa de Revelion.

Cocktailuri de iarnă

De Revelion, nu uita de băuturile tradiționale, de țuică și vișinată, de vinurile aromate, dar și de alte băuturi alcoolice mai rafinate, precum este margarita, coniacul, șampania. Poți pregăti un cocktail exotic destul de repede: faci un piure fin dintr-un fruct mango la blender, apoi amesteci compoziția cu 150 ml tequila, adaugi puțină zeamă de lămâie verde și o linguriță sau două de suc de lămâie galbenă. Acest cocktail se servește în pahare elegante, ca de martini, cu felii de lămâie și cuburi de gheață.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here