Timp liberSfaturi de călătorie pentru anul 2021 – Turismul în era coronavirusului

Sfaturi de călătorie pentru anul 2021 – Turismul în era coronavirusului

Oamenii iubesc călătoriile, pentru că au nevoie să cunoască diferite colțuri ale lumii, au nevoie de aer, de natură, de ceva care să le dea un sens existenței. Schimbarea mediului de viață este și un mod de relaxare și odihnă pentru majoritatea oamenilor care își planifică vacanța. În ziua de azi este foarte important ca ei să facă cele mai bune alegeri, pentru a-și menține sănătatea și pentru a proteja ceea ce iubesc pentru ei și generațiile viitoare.

Conform unui studiu recent, oamenii sunt la fel de interesați în prezent de explorarea naturii mai aproape de casă ca de vizitarea unui nou loc îndepărtat, peste granițe. În acest an, călătoria pe distanțe lungi poate fi un vis mai greu de realizat pentru mulți oameni, din cauza pandemiei de COVID-19. Află în acest articol care sunt tendințele de călătorie pentru anul 2019.

Navigare rapidă în articol:

  1. Sfaturi de călătorie pentru anul 2021
  2. Oamenii ar trebui să exploreze natura mai aproape de casă

1. Sfaturi de călătorie pentru anul 2021

Dacă vreți să călătoriți în mijlocul naturii, în alte țări ale lumii, trebuie să vedeți mai întâi care sunt destinațiile posibile la agențiile locale de turism. Anumite țări au granițele închise sau au aplicat anumite restricții pentru români, deci trebuie să vă informați unde anume ați putea călători. Din păcate, în această perioadă, multe dintre destinațiile exotice apreciate de români (ex. insulele Mauritius, Seychelels) sunt închise vizitatorilor, pe motiv că se vrea ținerea sub control a numărului de cazuri de COVID-19.

În anul 2021, oamenii trebuie să fie mult mai responsabili și conștienți de nevoia de a călători doar spre destinații unde se facilitează menținerea regulilor de distanțare socială. Agențiile de turism au devenit din ce în ce mai creative în a realiza pentru iubitorii de călătorie anumite itinerarii, prin care să se evite pe cât posibil formele de transport public, dar și zonele turistice considerate aglomerate.

Pentru anul 2021 sunt recomandate: excursiile în care oameni sunt mai puțin susceptibili de a intra în contact cu alții, excursiile cu bicicleta, călătoriile în zone în care oamenii se pot bucura de experiențe unice și unde pot economisi și bani.

Zborul cu avionul

Alegerea companiei aeriene în 2021 poate fi determinată mai puțin de preț și mai mult de standardele de igienă. Companiile aeriene spun că s-au adaptat destul de bine la noua realitate, deși există cozi la ghișeele de check-in, la verificările de securitate la aeroport sau alte probleme fel de fel, privind așteptarea plecării cu o mulțime de necunoscuți. Temperatura este măsurată la orice persoană care intră în clădirea aeroportului, indiferent că este vorba despre pasageri, personalul aeroportului sau membri ai echipajului. În transportul public, terminale și pe tot parcursul zborului, purtarea măștii este obligatorie.

Unii turiști ar putea opta pentru transportul privat, sau pentru a călători la un vagon luxos de clasă business, din dorința de a evita aglomerația, de a rămâne în siguranță, pentru a se proteja de îmbolnăvire.

Sfaturi de călătorie

Specialiștii recomandă oamenilor și o serie de sfaturi de călătorie, pentru a reduce amprenta de carbon și pentru a avea un impact pozitiv asupra destinației și culturii locale. Iată câteva dintre acestea:

  • Luați un avion direct până la destinația aleasă, dacă acest lucru este posibil, sau închiriați un vehicul electric pentru a călători
  • Folosiți bicicleta ca mijloc de transport pentru a vă plimba și a explora destinația aleasă, pentru a avea posibilitatea de a admira peisajul, de a vă bucura de mișcare și aer curat
  • Alegeți furnizori de cazare responsabili din puncte de vedere ecologic și social, cum sunt pensiunile, cabanele, hotelurile care protejează ecosistemul local, conservă apa, elimină materialele plastice, reciclează deșeurile
  • Căutați restaurante care pun pe primul loc sănătatea și bunăstarea persoanelor care consumă mâncarea lor și care întotdeauna folosesc produse bio, de bună calitate
  • Cumpărați suveniruri de la localnici, artizani, meșteșugari, artiști din comunitatea locală, pentru a înțelege și sprijini cultura promovată în acest mod de aceștia.

Cu siguranță în viitorul apropiat, călătoriile vor deveni mult mai complexe, din cauza pandemiei de COVID-19, spun specialiștii.

2. Oamenii ar trebui să exploreze natura mai aproape de casă

Conform unui studiu de pe nature.com, oamenii care călătoresc au parte de emoții pozitive și sunt mai fericiți. Studiul s-a realizat pe 100 de oameni din Miami și New York, care au călătorit câteva luni și au avut experiențe noi și diverse zilnic. Starea acestor oameni s-a îmbunătățit foarte mult în călătorie, ei au trăit emoții pozitive și au spus că sunt mai fericiți.

Cercetătorii au precizat și faptul că oamenii pot explora natura și mai aproape de casă pentru a avea parte de beneficiile ei asupra sănătății mintale, nu trebuie neapărat să călătorească în locuri îndepărtate. Ei consideră că starea psihică a oamenilor se poate schimba mult, dacă ei fac plimbări în diverse locații, chiar în orașul lor. Ideea este de a schimba rutina zilnică pentru că asta poate oferi o doză de fericire.

Până ce trece pandemia de coronavirus, explorarea naturii mai aproape de casă poate fi o idee bună și benefică pentru sănătatea oamenilor. Asta ar putea însemna experiențe de tipul:

  • Plimbarea la pădure, în apropierea orașului
  • Expunerea în zone cu priveliști frumoase
  • Plimbarea în parc sau în grădina botanică pentru a avea parte de momente de relaxare și liniște.

Vacanță în natură

Oamenii care doresc să fie mai departe de agitația orașului și să-și încarce bateriile împreună cu familia, pot face o excursie la munte, în natură, unde să descopere locuri sublime, cum ar fi: parcurile naționale, lacurile din țara noastră, cascadele fantastice, pădurile bogate, zonele  în care se pot experiența sentimente exaltante de libertate și alte surprize naturale pe care nu le vor putea trăi nicăieri altundeva.

Există multe destinații în inima naturii, care permit părinților să se distreze bine cu copiii, fără a plăti prea mulți bani pentru transport, masă și cazare.

Nimic nu este mai plăcut decât o vacanță în natură. În timpul liber, cea mai frumoasă activitate este să călătoriți în locuri cu peisaje frumoase, unde aveți promisiunea unor momente unice de liniște și aer curat.

România este plină de destinații în care se pot face drumeții sau respira aer curat, departe de orașele mari sau de turismul de masă. Găsiți idei despre destinații superbe din România pe Internet, unde puteți face o călătorie de neuitat în aer liber.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.