Salată marocană de sfeclă roșie – o rețetă tradițională din Maroc

0
772
Salata marocana de sfecla rosie
Salata marocana de sfecla rosie

Sfecla este o leguma cu multe calitati nutritionale, adevarul este ca multi dintre noi nu prea stim valorile ei 🙁 si doar ici colo apare in bucataria noastra; nu asa ca si in alte tari unde se foloseste mai mult in alimentatie si au retete multe pe baza de sfecla.

Va prezint acum o reteta foarte simpla numita “Salata marocana de sfecla rosie” care este traditionala si foarte iubita in Maroc, spream sa fie si la noi 🙂

Ingrediente salata marocana de sfecla rosie

  • o sfecla rosie
  • o lingura de ulei de masline
  • lamaie
  • 1 catei de usturoi
  • jumatate de legatura patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Fierbem sfecla bine acoperind-o cu apa, (intre timp o sa trebuiasca completata apa) pana cand intra furculita usor in ea ( tine mai multe ore 🙁 ). Scoatem din apa, lasam sa se raceasca, curatam de coaja si o taiem in cubulete.

Cutatam usturoiul si il razuim prin razatoare mica, stropim cu un pic de zeama de lamaie si lasam sa stea cateva minute, dupa care adaugam o lingura de ulei de masline.

Citește și:  Cele mai ieftine rețete cu carne de vită pe care trebuie să le încerci

Intre timp spalam si tocam frunza de patrunjel, condimentam sfecla cu sare si piper, turnam peste el sosul de usturoi, adaugam frunza de patrunjel, stoarcem restul de zeama de lamaie, amestecam si gustam daca mai necesita condimente.

Cel mai bine e sa stea minim o ora inainte de a fi servita ca sa se amestece aromele.

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Sfecla pusa la fiert
2.Sfecla pusa la fiert
3.Sfecla fiarta
3.Sfecla fiarta
4.Curatam de coaja
4.Curatam de coaja
5.Sfecla feliata
5.Sfecla feliata
6.Sfecla taiata in bucati mici
6.Sfecla taiata in bucati mici
7.Usturoi razuit
7.Usturoi razuit
8.Zeama de lamaie
8.Zeama de lamaie
9.Usturoi razuit cu zeama de lamaie
9.Usturoi razuit cu zeama de lamaie
10.Ulei de masline
10.Ulei de masline
11.Adaugam zeama de lamaie ramasa
11.Adaugam zeama de lamaie ramasa
12.Sfecla condimentata cu zahar
12.Sfecla condimentata cu zahar
13.Sfecla condimentata cu piper
13.Sfecla condimentata cu piper
14.Sos de usturoi si lamaie turnat peste sfecla
14.Sos de usturoi si lamaie turnat peste sfecla
15.Frunza de patrunjel tocata marunt
15.Frunza de patrunjel tocata marunt
16.Frunza de patrunjel adaugata langa sfecla
16.Frunza de patrunjel adaugata langa sfecla
17.Amestecam
17.Amestecam
18.Salata marocana cu sfecla rosie
18.Salata marocana cu sfecla rosie
19.Salata servita cu felii de lamaie
19.Salata servita cu felii de lamaie
20.Sugestie de prezentare
20.Sugestie de prezentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.