Sfecla este o leguma cu multe calitati nutritionale, adevarul este ca multi dintre noi nu prea stim valorile ei si doar ici colo apare in bucataria noastra; nu asa ca si in alte tari unde se foloseste mai mult in alimentatie si au retete multe pe baza de sfecla.
Va prezint acum o reteta foarte simpla numita „Salata marocana de sfecla rosie” care este traditionala si foarte iubita in Maroc, spream sa fie si la noi.
Ingrediente salata marocana de sfecla rosie
- o sfecla rosie
- o lingura de ulei de masline
- lamaie
- 1 catei de usturoi
- jumatate de legatura patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Fierbem sfecla bine acoperind-o cu apa, (intre timp o sa trebuiasca completata apa) pana cand intra furculita usor in ea (tine mai multe ore). Scoatem din apa, lasam sa se raceasca, curatam de coaja si o taiem in cubulete.
Cutatam usturoiul si il razuim prin razatoare mica, stropim cu un pic de zeama de lamaie si lasam sa stea cateva minute, dupa care adaugam o lingura de ulei de masline.
Intre timp spalam si tocam frunza de patrunjel, condimentam sfecla cu sare si piper, turnam peste el sosul de usturoi, adaugam frunza de patrunjel, stoarcem restul de zeama de lamaie, amestecam si gustam daca mai necesita condimente.
Cel mai bine e sa stea minim o ora inainte de a fi servita ca sa se amestece aromele.