Salată de hrean cu smântână – rețetă de murătură pentru Paște

0
534
Salata de hrean cu smantana - o muratura pentru Paste
Salata de hrean cu smantana - o muratura pentru Paste

Hreanul razuit si murat este specific perioadei de Paste servit in general alaturi de preparate cum ar fi umplutura, sunca, rulade de carne, jambon.

Multi servesc hreanul in combinatie cu sfecla rosie sau doar simplu, insa eu il prefer cu smantana, ii da un gust aparte, este adorat de intreaga familie.

Ingrediente salata de hrean cu smantana – o muratura pentru Paste

  • 1 kg hrean
  • 3 linguri sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 si 1/2 linguri otet
  • smantana

Mod de preparare

Curatam si spalam hreanul, dupa care il razuim marunt, prin ochiul cel mai mic.

Acoperim cu apa cantitatea de hrean obtinuta ( cat sa-l acopere doar ) si adaugam sarea, zaharul si otetul; cantitatile date in reteta se pot modifica in functie de gusturile dumneavoastra.

Se lasa acoperit 6-12 ore depinde cat de mult vreti sa iasa taria din el ( depinde si cat de tare este hreanul ).

Se pune hreanul cu tot cu apa in borcane si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii ( pentru o pastrare pe un timp mai indelungat se adauga conservant ) .

Citește și:  Ce conțin cele mai fine cocktailuri din lume

Inainte de a fi servit in bolul in care punem hreanul pe masa adaugam 1-2 linguri de smantana ( depinde cat de mare este bolul si cat hrean ati pus in el ) .

Ingrediente
Ingrediente
Curatam hreanul
Curatam hreanul
Hrean curatat
Hrean curatat
Razuim hreanul
Razuim hreanul
Hrean razuit
Hrean razuit
Hrean acoperit cu apa, condimentat cu sare, zahar si otet
Hrean acoperit cu apa, condimentat cu sare, zahar si otet
Hrean acoperit cu farfurie
Hrean acoperit cu farfurie
Hrean in borcan
Hrean in borcan
Hrean la pastrat in frigider
Hrean la pastrat in frigider
Smantana si hrean
Smantana si hrean
Hrean cu smantana alaturi de jambon
Hrean cu smantana alaturi de jambon
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.