De mult forme din turta dulce faceam doar de Craciun, dar deja se gasesc forme simbolice si pentru Pasti. De data aceasta am facut turta dulce pentru decor, ingredientele sunt aceleasi ca si la cele comestibile, doar ca o sa aiba o functie de decor.
Cred ca este o idee buna pentru a obtine un decor interesant, cu care putem sa ne mandrim.
Ingrediente decoratiuni pentru Paste din turta dulce
- 500gr faina
- 150gr miere
- 70gr unt
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 4 linguri apa
- condimente pentru turta dulce
Mai avem nevoie de creioane pentru decor in mai multe culori si forme pentru fursecuri
Mod de preparare
Topim untul si mierea, spargem ouale si le amestecam cu zahar, bicarbonat, condimente si apa, treptat adaugam faina, untul si mierea topita. Framantam bine, acoperim cu folie si lasam sa se odihneasca la temperatura camerei o zi.
In ziua cealalta intindem aluatul la o grosime de 3 mm, decupam formele dorite cu ajutorul formelor speciale pentru fursecuri.
Daca doriti o parte sa fie pentru decor, recomand sa gauriti, inainte de coacere, locul unde o sa vina panglicile.
Formele decupate le asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt, punem in cuptor preincalzit timp de 15-20 de minute. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam la racit, dupa care putem incepe sa decoram.