Imi place sa decorez platoul de pasti cu diferite simboluri, care reprezinta sarbatoarea. Asa ca va arat cum sa faceti gainuse, foarte simplu, din oua fierte.
Intotdeauna aleg decoratiuni comestibile ca sa aiba un aspect natural care se imbina frumos cu mancarea de pe platou, din aceasta cauza, din pacate – sau nu…!?!, ele sunt intotdeauna consumate de pe platou asa ca am invatat sa pregatesc mai multe.
Ingrediente aperitiv decorativ pentru Pasti – Gaina din oua
- -4 oua
- -morcov
- -piper boabe
- -frunza de patrunjel
Mod de preparare
Spalam bine ouale, si punem la fiert; dupa 10-15 minute scoatem din apa si lasam la racit.
Curatam ouale fierte si le taiem putin din varf, ca sa stea drept.
Din morcovi taiem felii subtiri, apoi construim creasta si ciocul, ochii ii punem din boabe de piper, aripile si codita facem din frunza de patrunjel.
Foarte faina reteta, si e destul de simpla dar cu impact mare, se vede ca ai simtul artisitc in tine. Felicitari pentru retete sa stii ca te urmaresc.
Si eu apreciez foarte mult modul de prezentare a retetelor, nu oricine reuseste sa le faca atat de frumoase…
Multumesc frumos Laura,ma bucur de cuvintele frumoase, si sper ca in viitor sa mai public retete tot asa cu impact mare 🙂
Multumesc frumos Stefania :*