Rețete culinareOuă umplute cu maioneză de casă - o rețetă de nelipsit de...

Ouă umplute cu maioneză de casă – o rețetă de nelipsit de la masa de Paște

Multe simboluri se leaga de ouale de Pasti, este un preparat nelipsit in aceasta sarbatoare.

Ouale umplute sunt usor de preparat si ideale pentru un aperitiv, isi gasesc locul pe masa festiva si nu in ultimul rand sunt un decor interesant.

Ingrediente oua umplute cu maioneza de casa

  • -5 oua
  • -1 lingura pateu
  • -1 lingura unt sau margarina
  • -200ml ulei
  • -1 lingurita mustar
  • -sare, piper

Mod de preparare

Spalam bine 4 oua si le punem la fiert. Ouale fierte le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca.

Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem in doua, pe lungime.

Scoatem galbenusurile si le amestecam cu pateu si margarina, condimentam cu sare si piper dupa gust; umplem jumatatile de albusuri cu amestecul de galbenusuri. Se poate umple cu ajutorul unei lingurite sau daca vreti sa obtineti o forma mai frumoasa va recomand sa folositi un instrument de decorat torturi.

Pentru maioneza de casa spargem un ou, avem nevoie de galbenusul pe care il amestecam cu o lingurita de mustar, adaugam uleiul cate o lingura odata si amestecam bine dupa fiecare adaugare; amestecam pana cand se termina uleiul sau ajungem la cantitatea dorita.

 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.