Multe simboluri se leaga de ouale de Pasti, este un preparat nelipsit in aceasta sarbatoare.
Ouale umplute sunt usor de preparat si ideale pentru un aperitiv, isi gasesc locul pe masa festiva si nu in ultimul rand sunt un decor interesant.
Ingrediente oua umplute cu maioneza de casa
- -5 oua
- -1 lingura pateu
- -1 lingura unt sau margarina
- -200ml ulei
- -1 lingurita mustar
- -sare, piper
Mod de preparare
Spalam bine 4 oua si le punem la fiert. Ouale fierte le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca.
Ouale fierte le curatam de coaja si le taiem in doua, pe lungime.
Scoatem galbenusurile si le amestecam cu pateu si margarina, condimentam cu sare si piper dupa gust; umplem jumatatile de albusuri cu amestecul de galbenusuri. Se poate umple cu ajutorul unei lingurite sau daca vreti sa obtineti o forma mai frumoasa va recomand sa folositi un instrument de decorat torturi.
Pentru maioneza de casa spargem un ou, avem nevoie de galbenusul pe care il amestecam cu o lingurita de mustar, adaugam uleiul cate o lingura odata si amestecam bine dupa fiecare adaugare; amestecam pana cand se termina uleiul sau ajungem la cantitatea dorita.