Se poate folosi dovlecelul astfel pregatit ca si garnitura, dar parerea mea este ca e ideal asa simplu, ca si o salata.
Ingrediente salata de dovlecei cu masline si telemea
Pentru o portie
- 1 dovlecel
- 50gr branza telemea
- 1-2 fire ceapa verde
- masline verzi
- marar
- ulei de masline
- usturoi
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam dovlecelul de coaja si il razuim prin razatoarea mare, il asezam intr-o strecuratoare si presaram cu sare, lasam sa stea 20-30 de minute.
Spalam si feliem ceapa verde in asa fel incat sa taiem putin si din partea verde.
Strivim usturoiul, adaugam uleiul incet si amestecam, adaugam o lingura de suc de lamaie, trebuie sa obtinem o emulsie.
Dovlecelul razuit il presam putin cu mana ca sa iasa toata apa din el, il punem intr-un bol, adaugam ceapa feliata si mararul apoi turnam marinata, amestecam bine si punem la rece cateva ore sa se amestece gusturile.
La servire adaugam telemeaua maruntita si maslinele ca si decor.