Prajitura cu mere este un desert delicios care se prepare usor si rapid.
Stim acest preparat inca de pe masa bunicilor dar sa stiti ca medicul mi l-a recomandat pentru desertul de duminica, in special pentru copii. Asa ca Hai sa trecem la treaba!
Ingrediente prajitura cu mere – o reteta clasica de desert
- 3 kg mar
- Coaja de lamaie
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 oua
- lapte cat cuprinde
- 200 gr margarina
- Scortisoara
- 300 gr zahar
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se lasa sa stea pentru cateva minute si se stoarce de sucul pe care s-a lasat.
Faina se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si se pune margarina taiata bucatele.
Se amesteca bine si se adauga ouale (1 ou intreg+ 1 galbenus), praful de copt si laptele si se framanta pana cand se formeaza aluatul.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie din jumatate de aluat si se aseaza in tava. Se inteapa cu furculita si se presare deasupra 3 linguri de gris. Se pune umplutura de mere si se presara cu zahar si scortisoara.
Se intinde a doua foaie si se aseaza peste mere. Se inteapa si aceasta cu furculita si se unge cu un albus batut spuma, amestecat cu zahar vanilat.
Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30-40 min, pana cand suprafata are o culoare aurie.
Se lasa sa se raceasca, se presara cu zahar pudra si se serveste.