Salata de Boeuf este una din mancarurile nelipsite de pe masa de sarbatori a romanilor, de asemenea se poate servi la diferite mese festive sau zile onomastice.
In general se face cu carne de vita dar se poate face si cu carne de porc ( cum am procedat eu ) sau piept de pui. Este foarte simplu de preparat doar durata de munca este mai mare, deoarece trebuie taiate marunt ouale, cartofii fierti, morcovii fierti, carnea fiarta, castravetii murati.
Ingrediente Salata de Boeuf
- 300 g carne de porc
- 300 g castraveti
- 6 bucati de morcovi
- 500 g cartofi
- 700 g mazare ( 1 borcan )
- 6 oua
- 1 lingura mustar
- 500 ml ulei
- sare,piper
Mod pe preparare
Pentru inceput curatam zarzavaturile si le punem la fiert.
Dupa ce s-au racit le taiem tote bucati: morcovii, cartofii, carnea fiarta, castravetii murati si ouale ( din 5 oua fierte un galbenus pastram pt maioneza ).
Preparam maioneza din 1 lingurita de mustar,1 galbenus de ou fiert si 1 galbenus de ou crud,le amestecam cu mixerul ( sau lingura de lemn ) intr-o singura directie si punem treptat uleiul.
Amestecam 85% din maioneza cu restul de legume, oua si carne; condimentam cu sare si piper dupa gust si punem intr-un bol pentru a fi ornat. Restul de 15 % ne trebuie sa punem deasupra, ca sa imbracam salata si s-o putem orna frumos.
Pentru ornat puteti folosi orice doriti, trebuie doar sa lasati imaginatia libera.
Se pastreaza in frigider pana la servire.
Va doresc pofta buna.