Rețete culinareBrânza topită preparată în casă - o rețetă sănătoasă pentru întreaga familie

Brânza topită preparată în casă – o rețetă sănătoasă pentru întreaga familie

Se intampla uneori sa ne ramana branza in frigider mai mult de o saptamana si apoi sa avem tendinta sa o aruncam considerand ca nu mai este buna,gresit, aceasta este ideala pentru a face din ea branza topita. Reteta de mai jos este pentru o cantitate mai mare, in general este suficient portia din 1 kg sau chiar 500g branza de vaca.

Ingrediente branza topita

  • 2 kg branza de vaca (statuta de cel putin o saptamana)
  • 4 oua
  • bicarbonat de sodiu – 4 lingurite
  • 200 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca branza cu sare si 4 lingurite de bicarbonat de sodiu.

Dupa amestecare se mai presara putin bicarbonat deasupra si se lasa invelit cu un prosop 24 de ore.

Dupa 24 de ore se amesteca cu 4 oua si 200 ml ulei.

Compozitia obtinuta se pune pe baie de aburi pana se topeste, iar apoi se toarna in castroane si se pune la racit.

Va doresc Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.