Se intampla uneori sa ne ramana branza in frigider mai mult de o saptamana si apoi sa avem tendinta sa o aruncam considerand ca nu mai este buna,gresit, aceasta este ideala pentru a face din ea branza topita. Reteta de mai jos este pentru o cantitate mai mare, in general este suficient portia din 1 kg sau chiar 500g branza de vaca.
Ingrediente branza topita
- 2 kg branza de vaca (statuta de cel putin o saptamana)
- 4 oua
- bicarbonat de sodiu – 4 lingurite
- 200 ml ulei
- sare
Mod de preparare
Se amesteca branza cu sare si 4 lingurite de bicarbonat de sodiu.
Dupa amestecare se mai presara putin bicarbonat deasupra si se lasa invelit cu un prosop 24 de ore.
Dupa 24 de ore se amesteca cu 4 oua si 200 ml ulei.
Compozitia obtinuta se pune pe baie de aburi pana se topeste, iar apoi se toarna in castroane si se pune la racit.
Va doresc Pofta buna!