Brânza topită preparată în casă – o rețetă sănătoasă pentru întreaga familie

0
1037
Branza topita preparata in casa
Branza topita preparata in casa

Se intampla uneori sa ne ramana branza in frigider mai mult de o saptamana si apoi sa avem tendinta sa o aruncam considerand ca nu mai este buna,gresit,aceasta este ideala pentru a face din ea branza topita. Reteta de mai jos este pentru o cantitate mai mare,in general este suficient portia din 1 kg sau chiar 500g branza de vaca.

Ingrediente branza topita

  • 2 kg branza de vaca (statuta de cel putin o saptamana)
  • 4 oua
  • bicarbonat de sodiu – 4 lingurite
  • 200 ml ulei
  • sare

Mod de preparare
Se amesteca branza cu sare si 4 lingurite de bicarbonat de sodiu.
Dupa amestecare se mai presara putin bicarbonat deasupra si se lasa invelit cu un prosop 24 de ore.
Dupa 24 de ore se amesteca cu 4 oua si 200 ml ulei.
Compozitia obtinuta se pune pe baie de aburi pana se topeste, iar apoi se toarna in castroane si se pune la racit.

Va doresc Pofta buna!

Ingrediente branza topita
Ingrediente branza topita
Branza amestecata cu sare si bicarbonat
Branza amestecata cu sare si bicarbonat
Branza pregatita sa fie acoperita 24 de ore
Branza pregatita sa fie acoperita 24 de ore
Branza dupa 24 de ore
Branza dupa 24 de ore
Branza,oua si ulei
Branza,oua si ulei
Branza,oua si ulei amestecate
Branza,oua si ulei amestecate
Branza pe baie de aburi
Branza pe baie de aburi
Branza dupa ce a stat 5-10 min pe baia de aburi
Branza dupa ce a stat 5-10 min pe baia de aburi
Branza topita
Branza topita

Soncodi Daniela

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.