Intotdeauna avem nevoie de o salata sau o muratura langa mancarea gatita.
Mai ales primavara – vara avem pofta de ceva proaspat, o salata crocanta, acrisoara… ca si salata de castraveti cu telemea si ceapa marinata stropita cu suc de lamaie.
Ingrediente salata cu castraveti si telemea
- un castraveti fabio, sau 3-4 castraveti mici
- 100gr telemea
- o ceapa rosie
- lamaie
- ulei de masline
- cateva fire de marar
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam castravetii, taiem capetele (daca dorim se poate curata de coaja) si ii taiem rondele.
Curatam ceapa, o feliem rondele, o presaram cu sare si o stropim cu zeama de le o jumatate de lamaie, amestecam si lasam totul 10 minute neatins.
Intre timp spalam firele de marar si le tocam, amestecam cu castravetii taiati rondele, condimentam cu piper si putina sare ( sa tinem cont ca am sarat si ceapa si telemeaua e sarata).
Adaugam 2 linguri de ulei de masline pe ceapa marinata, turnam peste castravetii cu marar si amestecam; la final razuim telemeaua si usor o incorporam in salata.