Rețete culinareSalam de biscuiți cu fructe uscate - unul dintre cele mai renumite...

Salam de biscuiți cu fructe uscate – unul dintre cele mai renumite și gustoase deserturi

Toti cunoastem aceasta bunatate de prajitura inca din copilarie. Reteta de mai jos este o varianta imbunatatita cu multe multe fructe uscate, alune si nuci.

Ingrediente salam de biscuiti cu fructe uscate

  • 500 grame biscuiti
  • 200 grame unt
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri de zahar (in reteta originala erau 10)
  • 150 grame fructe uscate dulci
  • 150 grame nuci sau alune (sau din amandoua)
  • 150 ml apa
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se maruntesc toate ingredientele: fructele uscate (eu am folosit merisoare si curmale, se pot inlocui cu stafide sau ce gasiti prin camara proprie) se taie cat de marunt, la fel si nucile si alunele.

Biscuitii se freaca intre ei in palma pana cand devin bucatele mici mici, insa sa mai fie si cateva bucatele mari (maxim 1 cm). Dupa ce le-am maruntit pe toate se amesteca intr-un vas incapator.

Se pun cele 5 linguri de zahar in 150 ml de apa pe foc ca sa se topeasca. Eu am folosit doar 5 linguri pentru ca am pus multe fructe uscate dulci care compenseaza. Daca nu aveti fructe uscate puteti sa le inlocuiti cu mai multe linguri de zahar (dupa gust).

Cand deja s-a topit complet zaharul se adauga untul si se invarte pana cand se topeste complet si se face o pasta uniforma, se adauga la sfarsit si cacaoa.

Siropul astfel obtinut se toarna peste restul compozitiei.

Se amesteca totul pana cand obtinem un aluat compact.
Eu am facut douar portii, ca sa fie mai usor de manevrat.

Pregatim o bucata mare de folie alimentara pe care o presaram cu nuca de cocos. Punem aluatul de-asupra si ii dam forma unui salam, il presaram cu nuca de cocos si il “impachetam” in folie. In timp ce invartim aluatul in folie, impingem aluatul cu mainile ca sa ii dam o forma de salam si ca sa fie cat mai compact.

La sfarsit se leaga marginile si se pune la frigider pentru 3-4 ore. Daca va grabiti puteti sa il puneti la congelator pentru o ora.

Cand aluatul este bine racit, se scoate din folie si se poate felia. Salamul de biscuiti astfel obtinut este foarte doar foarte delicios insa si foarte satios. Sper sa va placa! La noi ii tot timpul bataie pe el.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.