Rețete culinarePrăjitura Ecler - un desert simplu și o rețetă cu ingrediente puține

Prăjitura Ecler – un desert simplu și o rețetă cu ingrediente puține

Prajitura aceasta o gasim des si in alimentara de la colt, dar stim ca totul e altfel daca e pregatim acasa.

Un sfat: de data aceasta eu am asezat aluatul cu instrumentul de decorat torturi, forma a iesit frumoasa, chiar si-a pastrat modelul, dar nu prea a fost ok pentru ca in interior ar trebui sa fie o gaura si aici, datorita formei de melc, interiorul a fost plin. Mai bine sa faceti cu lingura.

La crema am folosit una cumparata din magazin, se poate face crema de vanilie de casa, sau, pur si simplu, budinca si frisca.

Ingrediente prajitura Ecler – desert simplu

Pentru aluatul de la Ecler

  • 200gr faina
  • 20 lg apa
  • 20 lg ulei
  • 6-7 oua intregi

Mod de preparare

Punem la fiert apa cu uleiul, cand fierbe adaugam treptat faina, amestecam pana cand se dezlipeste de pe vas.

Cand luam jos de pe foc, adaugam ouale treptat si amestecam in continuu.

Intr-o tava captusita asezam bucati din aluat si coacem la foc mare timp de 20-30 de minute.

Cand se raceste aluatul, il taiem in doua si punem crema si frisca in ea.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.