Prajitura aceasta o gasim des si in alimentara de la colt, dar stim ca totul e altfel daca e pregatim acasa.
Un sfat: de data aceasta eu am asezat aluatul cu instrumentul de decorat torturi, forma a iesit frumoasa, chiar si-a pastrat modelul, dar nu prea a fost ok pentru ca in interior ar trebui sa fie o gaura si aici, datorita formei de melc, interiorul a fost plin. Mai bine sa faceti cu lingura.
La crema am folosit una cumparata din magazin, se poate face crema de vanilie de casa, sau, pur si simplu, budinca si frisca.
Ingrediente prajitura Ecler – desert simplu
Pentru aluatul de la Ecler
- 200gr faina
- 20 lg apa
- 20 lg ulei
- 6-7 oua intregi
Mod de preparare
Punem la fiert apa cu uleiul, cand fierbe adaugam treptat faina, amestecam pana cand se dezlipeste de pe vas.
Cand luam jos de pe foc, adaugam ouale treptat si amestecam in continuu.
Intr-o tava captusita asezam bucati din aluat si coacem la foc mare timp de 20-30 de minute.
Cand se raceste aluatul, il taiem in doua si punem crema si frisca in ea.