Animale de companiePeștii de acvariu Hemigrammus caudovittatus - află caracteristicile acestei specii

Peștii de acvariu Hemigrammus caudovittatus – află caracteristicile acestei specii

Acest pește cu solzi argintii este originar din Argentina, înoată în bazinul fluviului La Plata dar și în râurile provinciei Buenos Aires. Ca pește de acvariu Hemigrammus caudovittatus este foarte usor de crescut, este omnivor și poate fi asociat cu alți pești la fel de pașnici cum sunt speciile: Betta splendens, Puntius conchonius, Gymnocorymbus ternetzi, Danio malabaricus, Xiphorus helleri și altele.

Peștele Hemigrammus caudovittatus poate atinge lungimea corpului de 6-7 cm sau chiar de 8-10 cm în cazuri excepționale. Coloritul său este foarte atractiv, are solzii argintii cu o tentă verzuie-măslinie pe părțile laterale, cenușie-brun pe partea dorsală și rozie sau alb-strălucitoare pe abdomen.

Aripioarele sale sunt roșiatice. Înotătoarea anală este destul de mare, se întinde până spre pedunculul caudal. Prima înotătoare dorsală este poziționată chiar la mijlocul spatelui, iar cea de-a doua este foarte mică si foarte aproape de peduncul și înotătoarea caudală. Aceasta din urmă este adânc bifurcată și are un colorit roșiatic. Aripioarele pectorale sunt în pereche și sunt foarte mici, iar cele ventrale sunt de asemenea în pereche și au reflexii roșiatice.

Hrana acestui pește este tipică peștilor omnivori de acvarii. Hemigrammus caudovittatus consumă hrană vie dar și uscată. Acvariul trebuie să fie spațios și să conțină plante acvatice Myriophyllum. Temperatura apei trebuie să fie de 20-24 grade Celsius, pH-ul de 6-8, iar duritatea de 8 grade DG.

În perioada de reproducere temperatura apei este bine să fie mai mare, de aproximativ 25-26 grade Celsius, să aibă pH-ul de 6-7, iar duritatea de 4-5 grade DG. De asemenea, apa este necesar să fie curată și clară. În acest fel peștii Hemigrammus caudovittatus se pot înmuți mai ușor.

Femela Hemigrammus caudovittatus este deosebit de prolifică, poate depune și un număr de 350-1000 de icre care eclozează după o perioadă de 60 de ore după ce au fost fecundate de către mascul. Alevinii nu se hrănesc imediat ce ies din icre prin eclozarea acestora, abia după 4 zile înoată mai intens și se alimentează cu hrană specială pentru pești de mărimea lor.

Au nevoie de plancton mărunt sau de hrană uscată mărunțită foarte bine până se obține un praf. Acesta va fi perfect pentru alimentarea lor și astfel se vor dezvolta normal.

Peștii Hemigrammus caudovittatus ajung la maturitatea sexuală abia la 6 luni.

Video – Pești de acvariu – Hemigrammus caudovittatus:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.