Cei care au avut sansa sa guste din painea preparata de bunica, pe vatra, se vor bucura indeosebi de aceasta reteta de paine de casa. Ea este o reeditare a vechilor metode de preparare a painii, asa cum se facea in gospodariile de alta data.
Ingrediente paine traditionala de casa, ardeleneasca
- 1 kg faina
- 1 cub drojdie
- 1 lingura de sare
- apa, cat cuprinde
Mod de preparare
Se pune faina intr-un bol mare impreuna cu 1 lingura de sare. Drojdia se aseaza intr-un vas mic si se dizolva in apa.
Se pune apoi si drojdia dizolvata peste faina si sa framanta cu apa pana iese un aluat potrivit.
Se lasa la dospit 30 – 60 de minute ( depinde de calitatea fainii si a drojdiei) pana creste bine aluatul.
Apoi se introduce in cuptorul deja incins si se lasa acolo pana cand se coace painea.
Un articol mai vag nu se putea? Adica la toate detallile date in aces articol, aproape ca ma umplut un rand de notite….