Puiul la cuptor face parte din mancarurile preferate de catre locuitorii tarii noastre, de aceea m-am gandit sa va prezint o reteta gustoasa. Metoda de preparare de mai jos ajuta la coacerea uniforma a puiului, de aceea cred ca va fi utila multora dintre cititori.
Ingrediente – pui pe sticla unguresc
- 1 pui
- untura
- ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- vegeta
- praf de usturoi
- condimente pt pui
Mod de preparare
Se condimenteaza bine puiul, se unge in interior si exterior cu untura si ulei si se tine in frigider pentru o ora pentru a-l patrunde aromele.
Se umple mai apoi o sticla, cu gat inalt, cu apa si se introduce in puiul condimentat in prealabil.
Se pune la cuptor intr-o tava umpluta cu apa si ulei. In timpul fierberii se tot umezeste puiul cu aceasta compozitie, in acest fel se va obtine un preparat fraged si aspectuos.
In cuptor, apa din sticla va ajuta la patrunderea puiului din interior, de aceea rezultatul va fi un pui prajit in totalitate.