Rețete de pește – Borș de pește și ciorbă de pește

0
73

Un borș de pește este o combinație de ingrediente care sunt foarte bune pentru sănătatea organismului. Chiar și oasele și capul de pește dau un gust excelent acestor rețete culinare. Află în acest articol câteva rețete de pește, modul cum se prepară un borș de pește și o ciorbă de pește, dar și alte sfaturi utile pentru gătit.

Navigare rapidă în articol:

  1. Rețete de pește – Borș de pește cu roșii și țelină
  2. Rețete de mâncare – Borș de pește cu ardei și cartofi
  3. Preparat de pește – Ciorbă de pește cu legume și oțet
  4. Rețete culinare – Borș de pește din diferite soiuri
  5. Rețete de pește – Ciorbă de pește și zeamă de varză
  6. Rețete de pește – Ciorbă de pește cu orez

1. Rețete de pește – Borș de pește cu roșii și țelină

blank

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg pește, 250 g roșii, 150 g morcovi, 100 g țelină, 100 g ceapă, 4-5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 l borș acru, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de leuștean verde, sare și piper după gust.

Se prepară astfel:

  • Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele
  • Se curăță morcovii, se spală și se taie mărunt, sau se dau pe răzătoare
  • Se curăță țelina, se spală și se taie mărunt
  • Se pune ceapa, morcovii și țelina într-o tigaie la undit în ulei încins, se stinge cu puțină apă
  • Se curăță peștele, se spală în câteva ape și apoi se pune la fiert
  • După ce a fiert se adaugă amestecul din morcovi, ceapă și țelină și se mai lasă 10 minute la fiert
  • Se spală roșiile, se curăță de semințe și de pieliță, se taie mărunt și se pun la fiert peste pește
  • Se adaugă borșul acru și se mai dă un clocot
  • Se adaugă verdeața taiată mărunt (pătrunjelul și leușteanul) și se potrivește de sare și piper.

2. Rețete de mâncare – Borș de pește cu ardei și cartofi

Cel mai important lucru la o rețetă de mâncare din pește este să folosești doar ingrediente de calitate. Asta înseamnă să cumperi pești proaspeți, cum sunt cei pescuiți din Delta Dunării, sau care sunt din pescării ecologice.

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg pește, 2 cartofi, 2 ardei, 2 roșii, un morcov, 100 g țelină, un păstârnac, 500 ml borș acru, o rădăcină de pătrunjel, o legătură de leuștean verde, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper după gust.

Se prepară astfel:

  • Se curăță morcovul, pătrunjelul, țelina și păstârnacul, se spală și se dau pe răzătoare
  • Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt
  • Se curăță ardeii și roșiile, se spală și se taie în bucățele potrivite
  • Se curăță cartofii, se spală și se taie în cuburi
  • Se pun toate aceste legume la fiert în apă cu puțină sare, astfel se obține o supă de legume
  • Se curăță peștele, se spală în câteva ape și apoi se pune la fiert
  • După ce a fiert peștele, se adaugă supa de legume peste pește și se mai fierbe 10 minute
  • Se pune borsul acru, se fierbe 5 minute, se adaugă verdeața tocată mărunt (leuștean și pătrunjel) și se potrivește de sare și piper.

3. Preparat de pește – Ciorbă de pește cu legume și oțet

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg pește, 250 g roșii, 150 g ceapă, o rădăcină de pătrunjel, 100 g țelină, 150 g morcovi, 50 ml ulei de floarea-soarelui, 50 ml oțet, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de leuștean verde, sare și piper după gust.

Citește și:  Prăjituri demult uitate din rețetele bunicilor, care sunt transmise din generație în generație

Se prepară astfel:

  • Se curăță morcovii, pătrunjelul, țelina, se spală și se dau pe răzătoare
  • Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele
  • Se pun aceste ingrediente la undit în ulei, apoi se adaugă într-o oală cu apă și se fierb 20 minute
  • Se curăță peștele, se spală în câteva ape și apoi se pune la fiert peste legume
  • Se spală roșiile, se curăță de pieliță și se taie mărunt sau se dau pe răzătoare
  • Se adaugă roșiile și verdeața tocată mărunt (pătrunjelul și leușteanul)
  • Se adaugă oțetul și se potrivește de sare și piper.

4. Rețete culinare – Borș de pește din diferite soiuri

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg pește diferite soiuri, 4 ardei, 150 g ceapă, 250 g roșii, 2-3 linguri de ulei, 500 ml borș acru, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de leuștean verde, sare și piper după gust.

Se prepară astfel:

  • Se curăță legumele (ardei, ceapă, roșii), se spală și se taie mărunt
  • Se curăță peștele, se spală în câteva ape și apoi se taie în bucăți potrivite
  • Se pune într-o oală un strat de pește, un strat de legume, se presară sare și piper și tot așa
  • Se adaugă apă suficientă și se pune la fiert
  • Când peștele a fiert se adaugă borș acru, puțin ulei și verdeața tăiată mărunt (leuștean și pătrunjel)
  • Se mai fierbe puțin, cam 5 minute și borșul este gata.

5. Rețete de pește – Ciorbă de pește și zeamă de varză

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg pește, 250 g roșii, 2 cartofi, 2 morcovi, 100 g țelină, o ceapă, 2 ardei, 500 ml zeamă de varză murată, o lingură de oțet, o lingură de hrean ras, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de leuștean verde, sare și piper după gust.

Se prepară astfel:

  • Se curăță peștele, se spală în câteva ape, apoi se taie în bucăți potrivite
  • Se curăță legumele (cartofii, morcovii, țelina, ceapa, ardeii, roșiile), se spală și se taie mărunt
  • Se pun legumele la fiert în apă cu sare și piper, iar după ce au fiert se amestecă și cu zeama de varză murată
  • Se adaugă și peștele și se lasă la fiert încă 20 minute, iar apoi se presară verdeața tocată mărunt (pătrunjel și leuștean)
  • La final se drege ciorba cu o lingură de hrean ras pe răzătoare și o lingură de oțet.

6. Rețete de pește – Ciorbă de pește cu orez

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg pește, 2-3 linguri orez, 250 g roșii, o țelină, 2 morcovi, 2 ardei, 5 linguri cu oțet, o legătură de pătrunjel verde, o legătură de mărar verde, o legătură de leuștean verde, sare și piper după gust.

Se prepară astfel:

  • Se spală orezul și se pune la fiert în apă cu sare
  • Se curăță legumele (țelina, morcovii, ardeii), se spală, se taie mărunt și se pun la fiert împreună cu orezul
  • Se curăță roșiile, se spală și se taie mărunt sau se dau pe răzătoare
  • După ce legumele au fiert se adaugă peștele și roșiile și se mai fierbe până când peștele este gata
  • Se potrivește de sare și piper, se adaugă oțetul și verdeața tocată mărunt (leuștean, mărar, pătrunjel).

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.