Puterea prezentului în mâinile tale

0
69

La ce ne referim când afirmăm că o carte ne poate schimba viața? În realitate, orice lectură are potențialul de a ne schimba viața. Este suficient ca ea să intre în viața noastră la momentul potrivit când avem nevoie de mesajul pe care îl conține această lectură, sau de cel pe care îl vedem în ea. “Puterea prezentului”este una dintre cărțile care poate să adauge ceva nou concepției noastre despre existență și să ne facă să ne lărgim concentrarea mentală. Există anumite reflecții mentale care, fără îndoială, pot ajuta la cultivarea acestei stări pentru a trăi mai bine.

Când vine vorba de reflecții hrănitoare, una dintre cele mai importante voci ale ultimului deceniu este Eckhart Tolle, celebrul autor al cărții “Puterea prezentului”, pe care mii de oameni o recunosc ca fiind un instrument deosebit de valoros pentru dezvoltarea lor personală. În ultimele 2 decenii, acest filosof și gânditor german s-a impus ca unul dintre „liderii spirituali” ai timpului nostru. Iar dintre numeroasele reflecții care ies la iveală în opera sa, sau pe care le împărtășește în discursurile și intervențiile sale, iată câteva. Acestea ar putea să inducă cu ușurință acele clicuri necesare pentru a vă aduce mai aproape de o stare de mai mare împlinire și, de ce nu, de fericire. Când te împrietenești cu momentul prezent, te simți ca acasă oriunde te-ai afla. Dacă nu te simți confortabil în prezent, te vei simți inconfortabil oriunde ai merge. Inteligența adevărată acționează în tăcere. Este în liniște unde găsim creativitatea și soluția la probleme. Lucrurile și condițiile exterioare vă pot oferi plăcere, dar nu vă pot oferi bucurie. Nimic nu vă poate oferi bucurie. Bucuria nu are o cauză și apare din interior ca bucurie de a fi. Principala cauză a nefericirii nu este niciodată situația, ci gândurile tale despre ea. Dragostea adevărată nu te face să suferi. Cum ar putea?! Nici nu se transformă brusc în ură, nici bucuria reală nu se transformă în durere.

Citește și:  Timpul trece, leafa merge - la ANAF dar și prin multe alte birouri

Care este misiunea ta? În loc să te întrebi ce vreau eu de la viață? O întrebare mai puternică este ce vrea viața de la mine?

Trăirea prezentului doar ca un decalaj între trecut și viitor îl dezlipește de tot potențialul său și poate explica sentimentul de gol. Atitudinea opusă ar fi recunoașterea unicității fiecărui moment. Asta înseamnă să te bucuri de prezent. Mai des decât ne-am dori, ne confruntăm cu situații dificile, dar dacă ne îngrijorăm și cu nenumărate gânduri care ne chinuie, vom trăi mai rău dificultatea și vom răspunde prost la ceea ce ne oferă viața. La aceasta se adaugă un bombardament de cereri, informații, e-mailuri, sarcini, așteptările noastre și ale altora, ceea ce ne sporește tensiunea. Momentan se pare că timpul ne scapă. Atunci nu servim bine oamenii, ne lipsesc multe detalii, vorbim repede și alergând, pierdem magia momentului.

Dacă schimbăm această percepție, putem fi creatorii timpului nostru și nu sclavii lui. Pentru aceasta este bine să te oprești pentru câteva clipe, să respiri adânc și să mulțumești. Fă din timp aliatul tău. Aveți încredere că viața ne-a oferit resursele interne pentru a face față a ceea ce urmează. Concentrați-vă pe a trăi cât mai bine prezentul. Când oamenii simt că se confruntă cu o oportunitate unică, își intensifică intenția în ceea ce fac și atenția lor este deplină. Puterea prezentului poate fi în mâinile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.